Intervenții ale pompierilor tulceni pentru stingerea mai multor incendii de vegetație

Incendiu de vegetație FOTO ISU Delta

Pompierii tulceni au fost solicitați să intervină joi, 17 februarie, pentru a stinge mai multe incendii de vegetație uscată, cauza probabilă pentru izbucnirea acestora fiind acțiunea intenționată.

Astfel, în jurul orei 14.20, salvatorii Secției de Pompieri Măcin au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu de vegetație uscată produs între localitățile I.C. Brătianu și Grindu. Șase subofițeri cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, s-au deplasat la fața locului.

Incendiul a fost lichidat după aproape o oră de la primirea apelului, iar în urma evenimentului a ars vegetație uscată pe o suprafață de aproximativ două hectare.

De asemenea, două echipaje de salvatori din cadrul Detașamentului de Pompieri Tulcea au intervenit, în jurul orei 15.45, pentru lichidarea unui incendiu de vegetație uscată produs la marginea localității Somova.

Incendiul a fost lichidat după aproximativ o oră, iar prin intervenția pompierilor a fost îndepărtat pericolul de propagare la o locuință. În urma evenimentului, au ars aproximativ un hectar de vegetație uscată, 10 pomi fructiferi, 150 de metri liniari de gard și o dependință.

Cauza probabilă de producere incendiilor a fost focul deschis în spații deschise.

Tot în această după-amiază, un incendiu de vegetație palustră a izbucnit într-o zonă inaccesibilă înconjurată de apă, în zona Lacului Somova, acesta fiind monitorizat de către autoritățile locale.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*