Intervenție a pompierilor tulceni pentru salvarea a doi turiști rătăciți pe Lacul Puiuleț, în Delta Dunării

Turiști rătăciți pe Lacul Puiuleț, în Delta Dunării. FOTO: ISU Tulcea

Un echipaj format din doi subofițeri din cadrul Pichetului de Pompieri Crișan au plecat în seara zilei de luni, 17 octombrie, în urma unui apel la 112, în căutarea a două persoane, aflate într-o ambarcațiune, ce se rătăciseră pe Lacul Puiuleț din Delta Dunării.

„Aceștia au transmis că s-au dezorientat după ce au agățat cu elicea motorului o plasă, iar până au reușit să o elibereze s-a întunecat și nu mai au repere pentru a se întoarce. Cei doi sunt turiști și sunt cazați pe un hotel plutitor. De asemenea au mai transmis că nu sunt răniți, iar barca în care sunt nu prezintă pericol de scufundare”, au precizat reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Delta” al județului Tulcea.

Cei doi bărbați au fost reperați de către pompieri în apropierea unui mal pe Lacul Puiuleț și au fost conduși în siguranță până la pontonul plutitor unde erau cazați. Misiunea a fost dificilă și de durată pentru că ceața era foarte densă în zonă, iar vizibilitatea redusă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*