Intervenție a pompierilor tulceni după ce două persoane s-au răsturnat cu barca pe lacul Isac

Intervenție a pompierilor tulceni după ce două persoane s-au răsturnat cu barca pe lacul Isac. FOTO cu rol ilustrativ

Pompierii tulceni au fost solicitați să intervină joi, 20 octombrie, în ajutorul a două persoane ce s-au răsturnat cu barca pe lacul Isac din Delta Dunării.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Delta” al județului Tulcea, la fața locului a fost trimis un echipaj de pompieri din cadrul Pichetului Crișan cu o ambarcațiune pentru acordarea asistenței medicale celor două persoane ce s-au răsturnat cu barca.

„Cele două persoane au fost preluate de către o altă ambarcațiune civilă și au fost transportate la mal. Către locul indicat a plecat și o ambulanță navală din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Tulcea. Persoanele sunt în siguranță, fiind adăpostite într-un refugiu pescăresc”, au transmis reprezentanții ISU Tulcea.

Pompierii le-au oferit pături și ceai cald pentru a le crește temperatura corporală și pentru a evita o hipotermie, dar asistența medicală a cadrelor medicale de la Serviciul de Ambulanță Tulcea a fost refuzată. Cei doi bărbați au 50 respectiv 53 de ani și sunt turiști. După ce s-au încălzit cu ajutorul oferit de către pompieri, au fost conduși la o unitate de cazare din Crișan unde aveau camere închiriate, împreună cu ambarcațiunea și bagajele care au fost recuperate din apă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*