Intervenție a pirotehniștilor tulceni după ce un proiectil a fost găsit pe un câmp de lângă Cataloi

Proiectil de aruncător, găsit pe un câmp de lângă Cataloi. FOTO ISU Tulcea

Gruparea pirotehnică din cadrul Detașamentului de pompieri Tulcea a fost solicitată să intervină marți, 8 iunie, în apropierea localității Cataloi pentru ridicarea și transportul unui element de muniție neexplodată.

Potrivit ISU Tulcea, în urma cercetărilor s-a identificat o bombă de aruncător, calibrul 82 milimetri, din cel de Al Doilea Război Mondial, ce a fost găsită pe câmp, în urma unor lucrări agricole. Muniția a fost preluată și transportată în condiții de siguranță la depozitul special amenajat, în vederea distrugerii la o dată ulterioară.

„Reamintim cetățenilor că pentru prevenirea accidentelor în cazul descoperirii de muniție neexplodată au obligația să asigure zona, fără a o atinge, deoarece aceasta prezintă încă pericol de explozie și să anunțe imediat evenimentul la numărul unic de urgență 112”, au transmis reprezentanții ISU Tulcea.

Proiectil de aruncător, găsit pe un câmp de lângă Cataloi. FOTO ISU Tulcea

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*