Întâlnire de lucru la Prefectura Tulcea: se dorește urgentarea procedurilor de emitere a avizelor pentru proiecte

Mai multe instituții ale statului s-au întânit la Prefectura Tulcea pentru discuții comune. FOTO CJ Tulcea

În dimineața de 9 octombrie, începând cu ora 9.00, președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu a participat la o ședință de lucru care a avut loc la sediul Instituției Prefectului Tulcea.

Tema discuțiilor: identificarea celor mai bune soluții de urgentare a procedurilor de obținere a avizelor și acordurilor necesare depunerii cererilor de finanțare pentru proiecte de investiții la nivelul aministrației publice locale.

Mai exact, primarul comunei Jurilovca, Eugen Ion (președinte al Asociației Comunelor din României, fililala Tulcea) și președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, alături de prefectul Lucian Furdui au discutat cu reprezentanți ai Enel, Agenția de Protecția Mediului, Direcția de Sănătate Publică etc, despre posibilitatea urgentării emiterii avizelor aferente unor Proiecte finanțate cu fonduri europene sau guvernamentale.

Mai exact, avem sume pre-alocate pentru aproximativ 150 de proiecte prin PNDL (Programul Național de Dezvoltare Locală), avem oportunități extraordinare de a atrage fonduri europene, avem termene extrem de clare și avem un risc major: de a pierde finanțările pentru că nu am reușit să aducem, al timp, toate documentele necesare. Iar aici problema apare la termenele destul de laxe pentru emiterea unor anumite avize necesare acestor proiecte.

„Trebuie să găsim, împreună, o soluție pentru a aduce la un minim legal termenele de emitere a unor avize. Trebuie să fim uniți, să înțelegem că luptăm cu toți pentru aceeași cauză, aceea de a dezvolta județul prin investiții europene sau guvernamentale, astfel că trebuie să avem grijă să ne ajutăm reciproc în vederea accesării unei sume cât mai mari, de 100% din fondurile ce ne sunt alocate. Pentru PNDL, spre exemplu, termenul limită de depunere a documentațiilor este la finalul acestei luni, iar multe dintre primăriile tulcene nu au reușit, încă, să primească avizele necesare“, a transmis președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu.

Domnia sa a discutat despre faptul că oportunitatea deschisă pe PNDL pentru județul Tulcea poate duce la o dezvoltare reală a acestui colț al țării.

„Nu cred că ne vom întâlni prea curând cu o astfel de posibilitate de finanțare, iar primăriile nu trebuie să piardă această șansă extraordinară acordată, în această perioadă, de Guvernul României“, a mai spus președintele Consiliul Județean Tulcea.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*