Instrucție a marinarilor militari pe Dunăre: Trageri cu muniție de lupta în raionul Sfântu Gheorghe

Instrucție a marinarilor militari pe Dunăre. FOTO SMFN

Militarii din subordinea Flotilei Fluviale „Mihail Kogălniceanu” au desfășurat, în perioada 26 – 30 octombrie, pe brațul Sfântu Gheorghe, Exercițiul naval „Danube Protector 20.11.II”, conform planificării activităților din acest an de instrucție.

Potrivit Statului Major al Forțelor Navale, patru vedete blindate, patru vedete fluviale și două nave de sprijin logistic au executat acțiuni specifice pentru apărarea comunicațiilor fluviale, în care au fost incluse și trageri cu sistemele de artilerie de la bordul navelor la care s-a folosit muniție de luptă. Raionul maritim din proximitatea coastelor a fost securizat de corveta „Amiral Petre Bărbuneanu”, care a desfășurat acțiuni de patrulare, pentru respectarea interdicțiilor maritime din zonă, precum și pentru cercetarea siguranței platformelor petroliere de foraj maritim.

Instrucție a marinarilor militari pe Dunăre. FOTO SMFN

Obiectivul principal al activităților de instrucție pe fluviul Dunărea îl reprezintă consolidarea nivelul de pregătire al militarilor din flotila fluvială a României, pentru a fi în măsură să asigure, 24 de ore din 24, securitatea țării noastre și a Alianței Nord-Atlantice, pe flancul estic.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*