Institutul de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion” din Tulcea redeschide, de sâmbătă, 30 mai, muzeele din subordine pentru public

Centrul-Muzeal-Ecoturistic-Delta-Dunării
Centrul-Muzeal-Ecoturistic-Delta-Dunării

Institutul de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion” Tulcea a anunțat că, începând cu data de 30 mai, se redeschid pentru vizitare Muzeul de Istorie și Arheologie, Complexul Muzeal de Patrimoniu Cultural Nord-Dobrogean (Muzeul de Artă și Casa Avramide), Centrul Muzeal Ecoturistic ”Delta Dunării”, Monumentul Paleocreștin din Niculițel și Cetatea Halmyris.

În zilele de 1 iunie și 8 iunie, toate aceste muzee și obiectivele muzeale vor fi deschise, precum și Cetatea Medievală Enisala.

Conform normelor legale:

  • Nu se va permite accesul persoanelor care prezintă simptome de infecție respiratorie (tuse, strănut, rinoree) sau stare generală alterată.
  • Nu se va permite accesul persoanelor care au temperatura mai mare de 37,3°C. Persoanele care refuză să le fie verificată temperatura nu vor avea acces în incinta clădirii.
  • Accesul publicului va fi permis numai în condiţiile purtării de mască (medicală sau nonmedicală) pe toată durata vizitei. Pentru a oferi o protecţie eficace, masca trebuie să acopere gura şi nasul.
  • Vizitatorii îşi vor dezinfecta mâinile cu dezinfectant pe bază de alcool care va fi pus la dispoziţie la intrare.
  • Vizitatorii vor utiliza covoarele cu dezinfectant pentru încălţăminte aflate la intrarea în muzeu.
  • Accesul va fi limitat, astfel încât să fie asigurată o distanţă de minimum doi metri între persoane.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*