Inspectoratul Școlar Județean Tulcea a fost gazda unei întâlniri în cadrul proiectului Evrica 2.0 – Educație pentru Viață și Responsabilizare Individuală

Inspectoratul Școlar Județean Tulcea a fost gazda unei întâlniri în cadrul proiectului Evrica 2.0

În cursul zilei de 12 decembrie, cu începere de la ora 15.00, Sala de Ședințe a Inspectoratului Școlar Județean Tulcea a găzduit o întâlnire prevăzută în calendarul proiectului Evrica 2.0. Implementat de Fundația Tineri pentru Tineri, în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale.

 

Proiectul beneficiază de finanțare din partea Crucii Roșii Elvețiene și are ca grup țintă tineri din 15 județene. Scopul este acela de a îndruma tinerii către un comportament responsabil prin oferirea unui program structurat și complet adaptat la nevoile reale ale acestora.

Programul adresat elevilor acoperă o sumă de teme de importanță pentru nivelul de dezvoltare psiho-somatică al adolescenților: autocunoaștere, clarificarea valorilor și luarea deciziilor, echitate de gen, rolurile sexelor și relaționarea, anatomia și fiziologia sistemelor reproducătoare, infecții cu transmitere sexuală, prevenirea și combaterea HIV/SIDA, Metode contraceptive, sarcină și parentalitate, comunicare în sănătatea reproducerii și a sexualității sau implicarea activă.
Prezent la întrunire ca reprezentant al Consiliului Județean Tulcea, vicepreședintele Dumitru Mergeani a pus accent pe importanța educației non-formale și pe beneficiile rezultate din implicarea tinerilor în activitatea de voluntariat.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*