Incident naval pe brațul Sulina: o navă încărcată cu minereu de fier a eșuat în dreptul localității Partizani

Incident naval pe canalul Sulina. FOTO cu rol ilustrativ

O navă încărcată cu 5.000 de tone de minereu de fier a eșuat marți, 15 noiembrie, pe canalul Sulina al Dunării, în zona localității Partizani. Nicio persoană nu a fost rănită, incidentul fiind cercetat de autoritățile navale.

Potrivit Căpităniei Zonale Tulcea, vasul, sub pavilion Togo, transporta minereu de fier din Turcia pentru Galați, iar la un moment dat, în dreptul satului Partizan, s-a izbit de mal, unde a eșuat. În urma incidentului nu au existat victime și nici nu a fost blocat șenalul navigabil al canalului.

Inițial, echipajul a încercat să dezeșueze nava prin forțe proprii, dar nu s-a putut, astfel că a fost necesară intervenția unui remorcher al Administrației Fluviale „Dunărea de Jos” din Galați.

Ulterior, vasul a fost asistat până a ajuns în Portul Tulcea, incidentul fiind în prezent investigat de reprezentanți ai CZ Tulcea și Autorității Navale.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*