Închisoare cu suspendare pentru un inspector al CJ Tulcea, pentru luare de mită, după ce și-a recunoscut vinovăția

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța au dispus sesizarea instanței de judecată, cu acordul de recunoaștere a vinovăției unui fost inspector superior în cadrul Consiliului Județean Tulcea – Compartimentul Autoritatea Județeană de Autorizare Transport Public, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită.

Potrivit DNA, în acordul de recunoaștere a vinovăției, procurorii au reținut că la data de 04 aprilie 2022, Ionel Badiu, în calitatea sa de inspector superior, ar fi primit, cu titlu de mită, suma de 500 de lei, de la un om de afaceri, pentru a nu aplica sancțiuni contravenționale șoferilor, angajați ai societății pe care acesta din urmă o administra, în legătură cu depășirea tonajului pe drumurile publice. În momentul primirii banilor, el ar fi fost surprins în flagrant de către procurori.

„În prezența avocatului, inculpatul a declarat expres că recunoaște comiterea faptei reținute în sarcina lui, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și este de acord cu felul și cuantumul pedepsei aplicate, precum și cu forma de executare a acesteia”, se precizează într-un comunicat al DNA.

Astfel, acesta a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de trei ani și interzicerea, pe o perioadă de doi ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor de: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunii.

Dosarul de urmărire penală privind-l pe inculpat împreună cu acordul de recunoaștere a vinovăției au fost înaintate la Tribunalul Tulcea.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*