Începe descărcarea arheologică a terenului unde va fi amplasat viitorul Pod peste Dunăre

Proiectul podului de peste Dunăre

Institutul de Cercetări Eco-Muzeale a semnat săptămâna trecută un contract de 834.666,67 lei cu Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere pentru descărcarea arheologică a terenului pe care va fi amplasat viitorul Pod peste Dunăre, precum şi infrastructura rutieră adiacentă acestuia.

Contractul are două etape iar prima dintre etape are la rândul ei două subetape foarte stricte ca termen, care privesc cercetările arheologice pe o suprafaţă de circa 1,6 hectare, respectiv 7 hectare. Conform contractului, de la obţinerea autorizaţiilor, ICEM are obligaţia de a cere beneficiarului punerea la dispoziţie a logisticii necesare pentru a executa lucrarea în cel mult 36 de zile.

„Deja am obţinut autorizaţiile și vrem să începem lucrarea de luni, 8 octombrie 2018, motivat de faptul că dacă vom avea temperaturi diurne sub 10 grade Celsius ar putea fi afectate cercetările”, a declarat managerul Institutului de Cercetări Eco-Muzeale, dr. Sorin Ailincăi.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*