Începe astăzi la Tulcea KINOdiseea: Festivalul internațional de film pentru publicul tânăr

FOTO arhiva Kinodiseea

De joi, 22 septembrie, și până pe 25 septembrie, Festivalul internațional de film pentru publicul tânăr – KINOdiseea poposește la Tulcea. Teatrul Jean Bart și la Casa Avramide vor găzdui nouă filme, opt noi și premiate în ultimii doi ani la festivaluri importante de film pentru publicul tânăr și nu numai o proiecție specială, și trei ateliere de animație stop motion și de scenaristică pentru copii. Intrarea la toate evenimentele este liberă iar programul complet este disponibil pe https://kinodiseea.ro/.

Programul de la Tulcea este:

Joi, 22 septembrie – Teatrul Jean Bart

  • 10.00 – JIM BUTTON ȘI LUKAS, MECANICUL DE LOCOMOTIVE / JIM BUTTON AND LUKE, THE ENGINE DRIVER, (R. Dennis Gansel, live action, 2018, 105 min.. Germania, AG, dublat)
  • 12.00 – LUPUL ȘI LEUL/ LE LOUP ET LE LION (R. Gilles de Maistre, live action, 2021, 99 min., Franța, Canada, AG, subtitrat)
  • 14.00 – Atelier de animație stop motion, coordonator Paul Grec – max. 15 participanți

Vineri, 23 septembrie – Teatrul Jean Bart

  • 10.00 – PRINȚESA DRAGON / DRAGON PRINCESSE (R: Jean-Jacques Denis & Anthony Roux, animație, 2021, 70m., Franța, AG, dublat)
  • 12.00 – INIMĂ DE FLUTURE / A BUTTERFLY’S HEART (r: Inesa Kurklietyte, familie, 2021, 108 m., Lituania, AG, subtitrat)
  • 14.00 – Atelier de animație stop motion, coordonator Paul Grec – max. 15 participanți / Atelier de scenaristică, coordonator Andrei Răuțu, maxim 10 participanți

Vineri, 23 septembrie – Casa Avramide

  • 19:30 – BELLE (r. Mamoru Hosoda, animație, 2021, 121 min., Japonia, AG, subtitrat)

Sâmbătă, 24 septembrie – Teatrul Jean Bart

  • 10.00 – VIKTOR ROBOT (R: Anatoliy Lavrenishyn, sci-fi / aventură, 2020, 75 m., Ucraina, AG, dublat)
  • 12.00 – STEAUA LAUREI / LAURA’S STAR (R: Joya Thome, familie, 2021, 79 m., Germania, AG, subtitrat)

Sâmbătă, 24 septembrie – Casa Avramide

  • 19:30 – LEMONY SNICKET – O SERIE DE EVENIMENTE NEFERICITE / LEMONY SNICKET’S A SERIES OF UNFORTUNATE EVENTS (R. Rob Marshall, live-action, 2004, 130 min., Germania, Statele Unite, AG, subtitrat)

Duminică, 25 septembrie – Teatrul Jean Bart

  • 10.00 – LUPUL ȘI LEUL/ LE LOUP ET LE LION (R. Gilles de Maistre, live action, 2021, 99 min., Franța, Canada, AG, dublat)
  • 12.00 – JIM BUTTON ȘI LUKAS, MECANICUL DE LOCOMOTIVE / JIM BUTTON AND LUKE, THE ENGINE DRIVER, (R. Dennis Gansel, live action, 2018, 105 min.. Germania, AG, subtitrat)

Duminică, 25 septembrie – Casa Avramide

  • 19:30 – MERGE ȘI-AȘA (R: Valentin Urziceanu, animație / comedie, 2022, 78 m., România, AG, subtitrat)

De la prima ediție din 2009, KINOdiseea – Festivalul internațional de film pentru publicul tânăr și-a propus să aducă în atenția publicului cele mai noi filme pentru copii, în premieră în România sau chiar Europa de Sud-Est, producții apreciate de publicul internațional și de criticii de film din întreaga lume, premiate la festivaluri precum Berlin, Sundance sau festivaluri de profil cu tradiție, filme cu tematici educative și sociale, care nu intră în rețeaua clasică de distribuție.

Mai multe detalii despre filmele din competiție și programul festivalului vor fi curând disponibile pe site-ul http://www.kinodiseea.ro/ și pe www.facebook.com/kinodiseea.

KINOdiseea este organizat de Asociația Culturală Metropolis, proiect cofinanțat din bugetul local al Municipiului Tulcea, cofinanțat de Consiliul Jutețean Tulcea și finanțat de Centrul Național al Cinematografiei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*