Încep lucrările la Sala Polivalentă din municipiul Tulcea. Valoarea investiției este de aproape 120 de milioane de lei

Investiția privind construcția Sălii Polivalente din municipiul Tulcea, în grafic. FOTO: CJ Tulcea

Consiliul Județean Tulcea va preda miercuri, 12 ianuarie, la ora 11.00, antreprenorului, amplasamentul pentru realizarea investiției care propune realizarea unei săli polivalente la standarde europene. După semnarea documentelor, ar urma să fie demarate lucrările finanțate de Compania Națională de Investiții, valoarea investiției ridicându-se la aproximativ 120 de milioane de lei (cu TVA).

„Această investiție, mult așteptată de toți tulcenii, va însemna un pas important în dezvoltarea sporturilor de sală. Discutăm aici despre un obiectiv despre a cărui importanță am vorbit în repetate rânduri, o investiție a cărui necesitate am susținut-o permanent la Guvern”, a transmis președintele CJ Tulcea, Horia Teodorescu.

Conform proiectului, este vorba despre construcția unei săli de sport cu peste 4.000 de locuri, care va respecta standardele impuse la nivel european. Noua construcție va consta dintr-un singur corp ce va îngloba atât spațiile pentru spectatori, cât și vestiarele și spațiile pentru presă, toate dispuse în jurul incintei de joc. Amprenta la sol va fi de 4.750 mp.

Sala va avea un teren principal de evoluție – în mijlocul clădirii, la cotă zero – înconjurat de tribune pentru spectatori – și un teren de antrenament în subsolul clădirii, sub amprenta terenului principal. Ambele terenuri sunt prevăzute să includă o suprafață de joc pentru handbal la dimensiuni oficiale cu garda minimă de doi metri la terenul de antrenament și de trei metri la terenul principal. Incinta asigură dimensiunea necesară și pentru restul disciplinelor ce au suprafețe de evoluție mai mici.

Această nouă incintă va avea spații pentru antrenament (săli de forță, săli de aruncări), însoțite de grupuri sanitare pe nivel, sală pentru conferințe de presă, cu anexe, o parcare pentru 78 vehicule.

Investiția aduce îmbunătățiri majore ce pot da impulsul necesar pentru creșterea numărului de cluburi sportive și de sportivi afiliați acestora. Existența unei a doua săli pentru antrenamente disponibilă în regim neîntrerupt face ca în clădire să se poată desfășura simultan două activități sportive distincte.

De asemenea, activitățile cu public (sportive și non sportive) vor beneficia de toate avantajele noilor facilități: capacitatea semnificativ mai mare, nivelul dotărilor. Clădirea nu impune limitări în privința varietății și numărului de activități ce s-ar putea desfășura aici.

Prezența sălii de antrenament permite cluburilor sportive să-și desfășoare programului normal de antrenament, ceea ce ar favoriza desfășurarea simultană și a evenimentelor non – sportive.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

  1. Un Comunicat de Presa f. interesant ! Ceva de data inceperii lucrarilor? Cucu ! Ceva despre data terminarii lucrarilor ? Cucu ! Da’ constructor avem ? Cucu ! Atunci sa fie intr-un ceas bun si sa se bucure cei care vor APUCA receptia investitiei! N.B. Nu vreau sa fiu carcotas, dar sunt curios daca , lucrarile de modernizare a Falezei Tulcea se vor termina in cei doi ani si jumatate promisi ! Daca va fi asa ma voi bucura primul !

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*