Incendiu puternic la o stână din Măcin. Pompierii au salvat animalele și au stabilit că focul a fost pus intenționat

Incendiu puternic la o stână din Măcin. FOTO ISU Tulcea

Pompierii Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Delta” al județului Tulcea au fost solicitați să intervină, în cursul nopții de vineri spre sâmbătă, pentru a stinge un incendiu produs la o stână aflată la ieșire din localitatea Măcin.

Potrivit ISU Tulcea, la locul intervenției au fost dislocate două echipaje cu două autospeciale de stingere din cadrul Secției de Pompieri Măcin.

„La sosirea salvatorilor, incendiul se manifesta generalizat, cu flacără deschisă la o stivă de baloți de nutreț. Deoarece exista un  risc  ridicat de propagare a flăcărilor la saivanul de animale și la celelalte stive de baloți, forțele de intervenție au fost suplimentate cu încă două echipaje cu autospeciale de stingere”, au transmis reprezentanții ISU Tulcea.

Intervenția a fost de amploare, pompierii luptându-se cu flăcările mai bine de cinci ore. Au ars aproximativ 100 de baloți rotunzi de furaje, alți 200 fiind salvați.

Datorită intervenției în timp operativ a salvatorilor militari, saivanul de animale nu a fost afectat de flăcări.

Pompierii au stabilit drept cauză probabilă de izbucnire a focului „folosirea  intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*