Incendiu la o casă din Zebil. O femeie a ajuns la spital cu arsuri grave, iar soțul ei a suferit o intoxicație cu fum

Casa bătrânilor a fost cuprinsă de flăcări. FOTO ISU Delta Tulcea

O femeie de 87 de ani din localitatea Zebil se zbate între viață și moarte după ce a suferit arsuri pe 90 % din suprafața corpului. Bătrâna a încercat să întețească focul turnând un lichid inflamabil în sobă. 

Tragedia s-a produ în jurul orei 19,00, când un apel pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112 anunța un incendiu la o casă din localitatea Zebil, dar și două victime, din care una în stare foarte gravă. 14 salvatori din cadrul Stației de Pompieri Babadag au răspuns apelului cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD.

Când au ajuns la fața locului, incendiul se manifesta violent la nivelul acoperișului din stuf, cu flacără deschisă.

În casă locuia o persoană de sex feminin, în vârstă de 87 de ani, care a suferit arsuri pe aproximativ 90% din corp și a fost transportată la Spitalul Județean de către o ambulanță a SAJ Tulcea, și un bărbat de 84 de ani, care a primit îngrijiri de la echipajul SMURD pentru o ușoară intoxicație cu fum.

Până să ajungă pompierii la fața locului, un salvator din cadrul Detașamentului de pompieri Tulcea, aflat în timpul liber, observând flăcările, a sărit să ajute. Plutonier adjutant Bravu George a acordat primul ajutor victimelor, până la sosirea colegilor, făcând tot posibilul să mențină femeia în stare de conștiență.

Pompierii au stabilit pe baza celor declarate de supraviețuitori, că incendiul a izbucnit în momentul în care bătrâna a aruncat pe foc un lichid inflamabil.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*