Incendiu de vegetație în apropiere de orașul Sulina

Incendiu de vegetație în apropiere de orașul Sulina. FOTO: ISU Tulcea

Pompierii tulceni au fost alertați miercuri, 26 octombrie, în jurul orei 12.00, despre faptul că în apropiere de orașul Sulina se manifestă un incendiu de vegetație palustră.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Delta” al județului Tulcea, un echipaj format dintr-un ofițer și doi subofițeri, din cadrul Pichetului Crișan, s-a deplasat către zona indicată cu o ambarcațiune RIB și cu mijloace specifice pentru stingerea incendiilor.

„La sosirea echipajului, incendiul se manifesta pe o suprafață de aproximativ 10 ha de vegetație palustră. Deoarece zona este înconjurată de canale, nu există nici un pericol de propagare a focului la obiective economice sau locuințe”, au transmis reprezentanții ISU Tulcea.

Se intervine pentru monitorizarea și localizarea acestuia, intervenția directă asupra focului nefiind posibilă din cauza intensității și a vitezei mari de propagare, punând în pericol siguranța salvatorilor.

În zonă sunt prezente și autoritățile locale care monitorizează dinamica focului.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*