Incendiu de stuf în Măcin: intervenția pompierilor tulceni anulează riscul extinderii la clădiri și utilaje

Incendiu izbucnit la stuf recoltat, în localitatea Măcin. FOTO: ISU Tulcea

Pompierii militari tulceni au fost solicitați să intervină miercuri, 19 iulie, în jurul orei 10.45, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la stuf recoltat, în localitatea Măcin.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Delta” al județului Constanța, la fața locului s-au deplasat de urgență trei echipaje de pompieri, cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, din cadrul Secției de Pompieri Măcin.

„La sosirea salvatorilor, incendiul se manifesta cu flacără deschisă și cu degajări mari de fum la aproximativ 1.200 de snopi de stuf, o semiremorcă și un utilaj de recoltat stuf, cu posibilitatea de extindere la alte obiective de interes din apropiere. Focul a fost localizat și lichidat în timp operativ, înainte ca acesta să provoace pagube însemnate. Efortul depus de pompieri a fost considerabil, deoarece stuful este un material ușor inflamabil iar riscul ca focul să se propage cu repeziciune la clădirile și utilajele aflate în zonă era ridicat”, au precizat reprezentanţii ISU „Delta”.

Deoarece focul a izbucnit în apropierea unei piscine, cu sprijinul proprietarului, pompierii au folosit motopompe pentru alimentarea autospecialelor cu apă. Intervenția pentru stingerea incendiului a durat aproximativ șase ore.

Incendiu izbucnit la stuf recoltat, în localitatea Măcin. FOTO: ISU Tulcea

Cercetările efectuate la fața locului arată că, cel mai probabil, flăcările ar fi pornit de la o scânteie mecanică provenită de la un motoferăstrău electric.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*