În urma scandalului din luna iunie din Babadag, polițiștii tulceni au dat de ițele unui dosar mai complex

Polițiștii și mascații au luat cu asalt străzile din Babadag. FOTO Prefectura Tulcea

În cursul zilei de 12 iunie Inspectoratul de Poliție Județean Tulcea s-a sesizat din oficiu având drept sursă un videoclip apărut pe rețelele de socializare și mediatizat exclusiv de TlNews.ro, privind o agresiune asupra unei tinere din localitatea Babadag. În urma demarării cercetărilor penale în acest caz, polițiștii au descoperit un plan diabolic a unui cuplu din localitate.

Cuplul respectiv, de etnie romă, format dintr-un bărbat de 31 de ani și o femeie de 27, nu putea să facă copii, așa că au pus la punct un plan. Au hotărât ca bărbatul să racoleze minore, cu care să întrețină relații sexuale cu scopul ca acestea să rămână însărcinate, urmând ca apoi el să recunoască copilul și să ceară tutela.

Jucând rolul de îndrăgostit, individul a racolat inițial, în aprilie 2016 ,o minoră de 12 ani, căreia i-a oferit cadouri și băuturi alcoolice în exces, potrivit anchetatorilor din cadrul IPJ Tulcea. Înainte de primul act sexual, fata a fost forțată să consume atât de mult alcool, încât atunci când a ajuns acasă, mama sa a chemat ambulanța și a transportată la Spitalul Județean Tulcea.

Minora și familia ei a fost convinsă că urma a fi luată în căsătorie dacă rămâne însărcinată, în acest scop primind diverse cadouri. Ba mai mult, minora a fost convinsă să racoleze dintre prietenele sale încă o potențială născătoare de copii, și încă una, polițiștii reușind să identifice în total un număr de patru fete: cea de 12 ani, două de 14 și una de 15 ani.

Aceasta din urmă a refuzat la un moment dat să mai continue povestea de dragoste și a încercat să le convingă și pe celelalte trei să pună capăt relației, iar pentru a i se da o lecție, a fost bătută în public, una dintre agresoare fiind chiar concubina bărbatului.

Anchetatorii au stabilit că prin prin acte de corupere și de constrângere, individul a determinat minorele să dea declarații neconforme realității în fața polițiștilor. Într-una din zilele când erau audiate la Parchet, individul nu s-a sfiit să le amenințe chiar pe scările instituției pentru a le convinge să declare ceea ce a zis el.

Pe numele concubinei a fost deschis un dosar de cercetare penală pentru tulburarea liniștii publice și influențarea declarațiilor. Pe numele individului, Judecătoria Babadag a emis pe 12 octombrie un mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 zile.

Bărbatul este cercetat pentru infracțiunile de act sexual cu un minor și influențarea declarațiilor (art. 272 din codul penal).

Potrivit anchetatorilor, toate victimele identificate provin din familii cu o stare materială precară, care trăiesc din ajutoarele sociale și munca ocazională la câmp sau în gospodării. Fetelor și familiilor acestora li s-au oferit diverse cadouri a căror valoare adevărată nu a putut fi apreciată de către aceștia.

Oamenii legii trag un semnal de alarmă cu privire la această situația, modul de acționare fiind asemănător ca în cazurile de racolare în vederea practicării prostituției.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*