În poligonul Babadag se execută din nou trageri cu muniție de război

Circulație restricționată pe DJ 222, în zona poligonului Babadag. FOTO CJ Tulcea
Circulație restricționată pe DJ 222. FOTO CJ Tulcea

În poligonul Babadag, situat între localitățile tulcene Enisala și Sălcioara, pe DJ 222, se vor executa, între 08 și 31 august, între orele 07.00 – 24.00, trageri cu muniție de război, ziua și noaptea.

Astfel, potrivit Consiliului Județean Tulcea, circulația pe DJ 222, între Enisala și Sălcioara va fi restricționată, prin amplasarea a două bariere. Tragerile se vor executa fără întrerupere, pe interval de 60 de minute, cu pauze de 10 minute între ele pentru descongestionarea traficului rutier.

„Pentru rezolvarea unor situații de urgență se va lua legătura în mod obligatoriu cu Centrul secundar de Pregătire pentru luptă Babadag, la numerele de telefon 0240/562.805, 0721/016.968”, au precizat reprezentanții Consiliului Județean Tulcea.

În vederea respectării măsurilor de siguranță a tragerilor, pentru buna desfășurare a activităților în perioada și la intervalele orare menționate, se recomandă să se folosească ca rută alternativă de circulație între localitatea Babadag și localitatea Sălcioara ruta: Babadag – DN 22 – Ceamurlia de Jos – Jurilovca – DJ 222 – Sălcioara (și retur).

Nerespectarea recomandărilor prezentate poate duce la consecințe grave de care Unitatea Militară nu se face răspunzătoare.

Un incendiu de proporții a izbucnit, în data de 22 iulie, în zona localităților Sălcioara, Enisala și Poligonul Babadag, în urma căruia au ars 50 de hectare de vegetație uscată, iar o stână a fost distrusă. Ministerul Apărării Naționale a confirmat ulterior că incendiul a fost provocat de tragerile cu tunul din Poligonul Babadag, realizate de militarii francezi.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*