În Episcopia Tulcii s-au desfăşurat lucrările Adunării Eparhiale a Episcopiei Tulcii

PS Visarion. FOTO Episcopia Tulcii

În capela Seminarului Teologic Ortodox ,,Sf. Ioan Casian” din municipiul Tulcea, în dimineața de 25 ianuarie, P.S.Visarion, Episcopul Tulcii înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi a oficiat Sfânta Liturghie arhierească, urmată de slujba de Te-Deum, care a marcat importanţa evenimentului bisericesc din Episcopia Tulcii.

Începând cu ora 10,00 în sala de festivități a Seminarului Teologic Ortodox „Sf. Ioan Casian” din Tulcea s-au desfăşurat apoi lucrările propriu-zise ale Adunării Eparhiale.

Acestea au fost deschise de către P.S. Visarion printr-un cuvânt festiv, în care a trecut în revistă „Anul omagial al satului românesc (al preoților, învățătorilor și primarilor gospodari) și Anul comemorativ al patriarhilor Nicodim Munteanu și Iustin Moisescu și al traducătorilor de cărți bisericești în Patriarhia Română”, subliniind cele mai semnificative evenimente bisericeşti, cultural – educaționale și sociale care au fost dedicate anului încheiat și care au marcat pozitiv viaţa Episcopiei Tulcii.

A fost prezentate şi analizate cu atenţie rapoartele sectoarelor: administrativ-bisericesc, economic, cultural şi comunicaţii media, învăţământ şi activități cu tineretul, social-filantropic și misionar, precum și sectorul canonic, care au reflectat activitatea desfășurată în Episcopia Tulcii pe anul încheiat 2019.

În urma luărilor de cuvânt s-a subliniat bogata și diversificata activitate Centrului Eparhial, a protopopiatelor, parohiilor și mănăstirilor, precum implicarea slujitorilor Bisericii şi a credincioşilor în viaţa socială și culturală, în diferitele ei aspecte, făcând-se și recomandări pentru viitor, în special pentru înmulțirea activităților social-filantropice și misionare în rândurile tinerilor.

A fost apreciată pozitiv activitatea filantropică a sectorului social al Eparhiei Tulcii care anul trecul a coordonat sprijinirea materială a aproape 5000 de persoane din județ, după care s-au aprobat în unanimitate rapoartele prezentate.

Au fost prezentate şi priorităţile anului 2020, între care, un loc important îl ocupă grija pastorală față de familie și față de educația creștină a tinerilor, din ce în ce mai puțini și vizibil afectați de contextul social-media, precum şi intensificarea vieţii religios – morale din parohii și extinderea acţiunilor filantropice, misionare şi culturale.

La finalul întâlnirii a fost vizionată și o proiecție cu cele mai importante evenimente bisericeşti şi cultural-educaţionale din Episcopia Tulcii în anul încheiat 2019.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*