Igor, noul partener canin al jandarmilor tulceni

Igor, noul partener canin al jandarmilor tulceni. FOTO IJJ Tulcea

Un nou câine de serviciu, din rasa Ciobănesc Belgian Malinois, este în dotarea Jandarmeriei Tulcea.

Igor, în vârstă de aproximativ patru luni, este un câine din rasa Ciobănesc Belgian Malinois, care, în această perioadă, urmează o etapă de acomodare cu conductorul său, intrând apoi în etapa de predresaj și dresaj pentru specialitatea patrulare/ intervenție.

Câinii din rasa Ciobănesc Belgian Malinois sunt cunoscuți ca fiind prietenoși, foarte devotați stăpânilor și activi. Tocmai de aceea, este nevoie de peste două ore de antrenament zilnic pentru a-i menține activi și a le da noi sarcini de îndeplinit.

Sunt obișnuiți să trăiască în aer liber, fiind foarte rezistenți la intemperii și dornici să muncească. De asemenea, sunt energici, foarte rapizi în acțiuni, răspunzând tuturor provocărilor.

Câinii din rasa Ciobănesc Belgian Malinois sunt foarte precauți cu străinii, având un comportament foarte suspicios cu aceştia, fiind folosiți atât pentru pază și protecție, cât și ca animale de companie.

De-a lungul timpului, câinii de serviciu și-au demonstrat eficiența în executarea cu succes a misiunilor din competența Jandarmeriei Române, fiind considerați parteneri de nădejde, iar jandarmii sunt implicați zilnic în desfășurarea antrenamentelor specifice câinilor de serviciu.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*