„Guvernul și Banca Națională au lucrat exemplar în această perioadă“ spune deputatul liberal de Tulcea, George Șișcu

George Șișcu, Deputat PNL de Tulcea

Nici cei mai optimiști analiști financiari nu ar fi pariat pe o creștere economică în primul trimestru de 2,7 la sută. Suntem pe primul loc între țările din Europa la acest capitol, iar performanța este cu atât mai notabilă cu cât PIB-ul întregii zone euro a scăzut cu 3,2 la sută în primele trei luni din acest an.

Mulți „prieteni” ai guvernului PNL au spus că este o creștere conjuncturală și că e doar o întâmplare acest rezultat. George Șișcu, deputat PNL de Tulcea îi contrazice cu vehemență pe cei care „cântau prohodul economiei românești“.

Potrivit acestuia, guvernul liberal a luat măsuri prompte începând cu 15 martie, când a fost declarată starea de urgență.

Trebuie spus din capul locului că nu toate firmele au fost obligate să-și restrângă sau chiar să-și sisteze activitatea. Cea mai afectată rămâne fără îndoială zona de hoteluri și restaurante, unde lucrurile vor reveni la normal după 1 iunie.

Însă firmele de construcții, spre exemplu, au lucrat fără probleme în perioada pandemiei, iar ponderea acestui sector în economie a fost una importantă. Pe primele două luni din anul 2020 construcțiile au crescut cu peste 30 la sută față de anul trecut, iar trendul s-a menținut probabil la același nivel și în luna martie.

„Guvernul și Banca Națională au lucrat exemplar în această perioadă, lucru remarcat și de ministrul de Finanțe, Florin Cîțu. Au fost asigurate lichiditățile necesare finanțării cheltuielilor statului, dar și economiei în ansamblu și am avut un curs de schimb relativ stabil.

Mesajul dat de către stat oamenilor de afaceri a fost unul clar: vă sprijinim prin garantarea unor credite fără dobândă și acordăm facilități firmelor care întâmpină dificultăți financiare.

A existat o mobilizare exemplară în economie, iar cei care au putut să lucreze în această perioadă au făcut-o chiar și în condiții extrem de vitrege.

Speranța tuturor este o revenire a economiei în V și ne vom bate pentru asta. În același timp este important cum reclădim economia și care este modelul pe care-l vom urma.

Vom încerca să facem schimbări importante împreună cu mediul de afaceri, iar statul să devină partenerul investitorilor autohtoni. Tot ce se poate produce România trebuie produs aici, fie că ne referim la zona alimentară sau la materialele sanitare atât de necesare spitalelor românești.

Nu vreau să folosesc cuvinte mari, dar dacă vom acționa inteligent, România poate deveni un jucător economic important în această parte a Europei“, a transmis George Șișcu, deputat PNL de Tulcea

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*