George Șișcu: „PSD a blocat ani la rând investițiile în sănătate și a ținut în loc construcția de autostrăzi”

George Șișcu, Deputat PNL de Tulcea

Deputatul liberal de Tulcea, George Șișcu, spune că Partidul Social Democrat a blocat ani la rând investițiile în sănătate şi a ţinut în loc construcţia de autostrăzi, dar susține că în următorii ani România va avea pentru investiții aproximativ 100 de miliarde de euro, din fonduri europene și din bugetul național.

„România va beneficia în următorii ani de un buget istoric pentru investiții, numai sprijinul financiar de la Uniunea Europeană ridicându-se la aproximativ 80 de miliarde de euro. Suma este una record, iar dacă adunăm și banii pentru investiții de la bugetul național ajungem cu adevărat la o valoare impresionantă. Vor fi în jur de 100 de miliarde de euro pentru dezvoltarea României până în anul 2027. Șansa țării noastre este unică, pentru că vom putea moderniza infrastructura și vom putea construi spitale și școli. Acești bani se vor duce în economia reală, iar firmele românești vor avea asigurat capitalul financiar care le va permite nu doar să mențină numărul de angajați, ci să se dezvolte în mod susținut. Pentru a beneficia de fondurile europene consistente este important ca țara noastră să pună pe masă proiecte serioase. Avem nevoie de un guvern hotărât în ceea ce privește demararea proiectelor mari de infrastructură. PSD a blocat ani la rând spitalele regionale și a ținut în loc construcția de autostrăzi, alegând să vină cu tot felul de pomeni electorale și cu promisiuni fanteziste în locul faptelor reale”, a precizat George Șișcu într-un comunicat de presă.

El spune însă că pentru a beneficia de acești bani, este nevoie de un guvern susținut de o majoritate politică.

„Nu ne permitem să dăm cu piciorul acestei șanse uriașe. Investițiile reprezintă motorul dezvoltării economice, iar PNL este pregătit să pornească marile proiecte de care țara noastră are atâta nevoie. Sunt mari șanse ca România să aibă un guvern PNL în următorii ani, mai ales că președintele Klaus Iohannis a spus în repetate rânduri că nu va numi un premier de la PSD. Însă avem nevoie de un guvern legitim și puternic, votat de o majoritate solidă în Parlament. Una este să guvernezi cu o majoritate firavă, la limită, și altceva este să ai un sprijin masiv, fără să stai de dimineață până seară în tot felul de negocieri sterile care mai degrabă îți consumă timpul și energia. România nu-și mai permite să piardă vremea. Vom avea patru ani la dispoziție pentru a reconstrui țara, în care nu vom mai avea nici un rând de alegeri. Vor fi bani pentru a ne apuca de treabă, dar pentru asta avem nevoie de un plan serios de investiții și de o majoritate liberală solidă în Parlament”, a mai declarat George Șișcu.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*