George Șișcu: „Parteneriatul dintre Consiliul Județean și mediul de afaceri, cheia pentru dezvoltarea rapidă a județului Tulcea”

Deputatul George Șișcu
DeputatulPNL de Tlcea, George Șișcu.

Deputatul liberal George Șișcu apreciază că administrația publică trebuie reformată pentru că „este inadmisibil ca oamenilor să li se închidă ușa în nas, să fie purtați pe drumuri, să li se răspundă că nu se poate, înainte ca acea problemă să fie atent analizată”.

Într-un comunicat de presă, de miercuri, George Șișcu spune că o comunitate în care cetățeanul este pe primul plan presupune și o administrație publică „decisă și hotărâtă”, care propune proiecte valoroase și le duce la bun sfârșit.

„Însă o comunitate nu devine automat mai bogată doar cu fonduri guvernamentale, absolut necesare, la fel ca și cele europene, ci are șanse reale să prospere dacă se creează un mediu de afaceri local sănătos, care se dezvoltă permanent”, spune deputatul liberal.

Potrivit acestuia, ruptura între administrația publică locală, „adesea anchilozată și fără idei”, și antreprenori este tot mai evidentă, „inclusiv la Tulcea”.

„Încrederea se câștigă greu și se pierde ușor. Este un principiu valabil în orice domeniu, dar în ceea ce privește relația dintre administrație și mediul antreprenorial, lucrurile sunt și mai sensibile, iar colaborarea dintre cele două părți este esențială”, consideră George Șișcu.

Deputatul liberal, care este și candidatul PNL la Președinția Consiliului Județean Tulcea, spune că afacerile locale trebuie încurajate și susținute cu toate forțele, pentru că oferă locuri de muncă și prosperitate comunității.

„Parteneriatul între Consiliul Județean și mediul de afaceri este obligatoriu, însă n-ar trebui să însemne doar niște principii frumos aranjate pe o foaie de hârtie. Este nevoie de implicarea firmelor tulcene în proiectele județului, iar oamenii de afaceri abia așteaptă acest semnal. Dar pentru asta este necesar un dialog constant și sincer. Soluții sunt și le vom pune în practică. Vorbim aici de înființarea unor incubatoare de afaceri sau de parcuri industriale, la fel cum putem gândi acordarea unor facilități companiilor care creează locuri de muncă”, a mai precizat el.

George Șișcu apreciază că România va beneficia de fonduri europene consistente în următorii ani, iar sume importante pentru lucrări de infrastructură vor fi alocate și de către guvernul PNL în următorii cel puțin patru ani și jumătate de guvernare.

„Cât privește Tulcea, podul de peste Dunăre, la Brăila, va avea un impact economic uriaș asupra județului, legând pe cale rutieră Dobrogea de Moldova și Muntenia. Investițiile atrag investiții, iar parteneriatul dintre Consiliul Județean și mediul de afaceri reprezintă cheia pentru dezvoltarea rapidă a județului Tulcea”, a explicat deputatul liberal.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*