Gaudeamus marca „ASE București”, din nou la Tulcea

Gaudeamus marca „ASE București”, din nou la Tulcea. FOTO CJ Tulcea

Administratorul public al județului Tulcea, Dumitru Mergeani, a participat marți, 19 iulie , la festivitatea de absolvire a primei generații de studenți ai Facultății de Economie Agroalimentară și a Mediului din cadrul Academiei de Studii Economice București, Centrul Teritorial Tulcea.

Alături de tinerii absolvenți tulceni, licențiați în științe economice, din partea oficialităților au mai fost prezenți la eveniment rectorul ASE, prof. dr. Nicolae Istudor, coordonatorul Centrului Teritorial Tulcea al ASE, prof. Liviu Lucan, primarul municipiului, Ștefan Ilie, inspectorul general al ISJ Tulcea, Viorica Pavel. Așa cum era de așteptat, din cadru nu au lipsit  cadrele didactice universitare care i-au îndrumat pe tinerii studenți tulceni pe parcursul celor trei ani.

„Acum trei ani mă aflam și eu în această sală, în momentul în care s-a dat startul acestui nou proiect. Mai mult, am participat, efectiv, alături de domnul președinte Horia Teodorescu, la discuțiile care au pus bazele revenirii ASE la Tulcea. Și, bineînțeles, alături de domnul rector Nicolae Istudor, aici de față, principalul motor al acestei inițiative. La fiecare două-trei săptămâni, dânsul avea discuții cu domnul președinte și cu domnul primar Constantin Hogea, la acea vreme. Ideea era să aducem ASE-ul la Tulcea. Așa că ne-am așezat la masă și am discutat de ce e nevoie la Tulcea și ce studenți am găsi aici. Și am zis: la Tulcea avem agricultură, avem turism, avem mediu, acestea fiind domeniile în care vom găsi tineri interesați și pe care se pliază perfect specificul județului nostru. Și iată că, astfel, s-a găsit modalitatea prin care Academia de Științe Economice să funcționeze la Tulcea, cea mai mare provocare, de altfel, pe care avut-o  această prestigioasă instituție de învățământ superior”, a declarat administratorul public al județului, Dumitru Mergeani.

Domnia sa i-a felicitat pe cei aproape 40 de absolvenți și și-a încheiat discursul într-o notă veselă.

„Îmi pare rău că ne-ați invitat doar la începutul și la finalul cursurilor universitare. Propun ca anul următor să fim invitați și la Balul Bobocilor și la banchetul de absolvire pentru că e păcat, sincer, să nu participăm și noi la bucuria voastră, a studenților. Și dacă până acum ne-ați aplaudat voi, propun ca acum să vă aplaudăm noi pe dumneavoastră, pentru că meritați din plin! Felicitări !“

Academia de Studii Economice București a mai  funcționat la Tulcea, prin intermediul unui centru teritorial, în urmă cu aproape 20 de ani, oferind vreme de zece ani județului nostru plus valoare prin intermediul generațiilor de absolvenți și licențiați în finanțe-bănci și comerț-turism.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*