Gălățeni arestați preventiv în Tulcea după ce au intermediat aducerea din Brazilia a trei tone de cocaină

FOTO cu rol ilustrativ

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Tulcea au pus în executare miercuri, 21 aprilie, două mandate de arestare preventivă emise de Tribunalul Tulcea, pe numele a doi bărbați de 32 și 40 de ani, ambii din municipiul Galați dar cu reședințe în Spania.

Potrivit IPJ Tulcea, din cercetări a reieșit că, în anul 2019, cei doi bărbați ar fi constituit un grup infracțional organizat, împreună cu alte persoane de cetățenii diferite, cu scopul de a transporta trei tone de cocaină din portul brazilian Belem, în apele teritoriale românești ale Mării Negre, în vederea distribuirii acesteia pe piețele din Europa.

În cauză, instanța de judecată a dispus arestarea preventivă a celor doi bărbați pentru 30 de zile, fiind cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic ilicit de droguri de mare risc, trafic ilicit internațional de droguri de mare risc și inițiere și constituire a unui grup infracțional organizat în scopul săvârșirii de infracțiuni grave.

Ambii bărbați au fost depuși de către polițiști la Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Tulcea, în vederea executării măsurilor preventive.

Dosarul a fost deschis după ce, la finalul lui martie 2019, poliția a descoperit pe plaja din Sfântu Gheorghe o tonă de cocaină de puritate 90 la sută.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*