Gala 100 – Oameni pentru Tulcea, Oameni pentru România, prima zi

Gala 100 - Oameni pentru Tulcea, Oameni pentru România“. FOTO CJ Tulcea

Luni, 12 noiembrie 2018, la Teatrul Jean Bart a avut loc prima zi a „Galei 100 – Oameni pentru Tulcea, Oameni pentru România“, proiect implementat de Consiliul Județean Tulcea, cu finanțare asigurată de Ministerul Culturii și Identității Naționale.

Proiectul vizează, odată cu cinstirea înaintașilor, aducerea de mulțumiri unor personalități marcante pentru județul Tulcea, pentru întreaga activitate în folosul comunității locale, pentru dăruirea de care au dat dovadă, pentru implicarea în problemele județului. Astfel 100 de personalități din domenii ca educație, sănătate, cultură, cercetare, artă, administrație etc. primesc plachete aniversare, personalizate pentru Centenar. De asemenea, vor fi premiați veteranii de război din județul Tulcea.

“Astăzi, avem onoarea de a avea alături de noi personalități din cultură, culte, educație, cercetare, mediu, artă, mediu de afaceri, sport, urmând ca mâine, în cea de a doua zi a galei, să avem alături de noi personalități din administrație, sănătate, veterani de război și cadre militare în retragere sau în rezervă. Tuturor le mulțumim că au răspuns invitației noastre pentru a marca împreună Marea Unire și revenirea Dobrogei la Patria Mamă.
În perioada premergătoare acestui eveniment, ne-am consultat, în procesul de selecție a personalităților tulcene, cu reprezentanți ai asociațiilor, fundațiilor, organizațiilor neguvernamentale, dar și ai instituțiilor publice și alți factori implicați. Nu a fost o muncă ușoară și suntem convinși că nu am reușit să cuprindem în această gală pe toți cei ce merită acest semn de apreciere din partea noastră. Cu siguranță, însă, vom continua astfel de acțiuni în anii viitori, care sper să devină o tradiție și în care vom cuprinde și alte categorii sau personalități care nu mai sunt în activitate, dar care și-au pus amprenta asupra dezvoltării județului Tulcea, a Dobrogei sau chiar a țării noastre de-a lungul timpului.
Mâine, în cea de a doua zi a galei, vom avea alături de noi și pe frații dobrogeni de la Constanța. Conducerea Consiliului Județean, consilierii județeni și primarii din județul vecin ni se vor alătura la acest eveniment, după ce la orele dimineții va avea loc o ședință solemnă comună a celor două legislative dobrogene, o premieră în cadrul manifestărilor care au loc la Tulcea anual pentru marcarea momentului istoric de la 14 Noiembrie 1878”, a declarat în deschiderea galei președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu.

În cadrul primei zile a galei, au primit plachete următoarele personalități, pe secțiuni:

  • Cultură, culte – Ștefan Coman, P.S. Visarion Bălțat – Episcopul Tulcii, Nelu Serghei, Roman Jora, Dumitru Caimacan-Popescu
  • Educație – Mihai Albotă, Petru Șolcă, Liviu Lucan, Tania Niculescu, Vasile Velea
  • Cercetare – Marian Tudor, Aurel Daniel Stănică, Sorin Cristian Ailincăi, Vasile Bacalu, Victor Henrich Baumann, Florin George Topoleanu
  • Mediu – Paul Vasiliu, Romulus Știucă, Marian Traian Gomoiu, Janos Botond Kiss, Ștefan Răileanu, Viorel Roșca
  • Artă – Eugeniu Barău, Keita Ibrahima, Gheorghe Neață, Laurențiu Midvichi, Carol Feldman, Călin Grigoriu, Viorel Poiată, Traian Oancea, Ștefan Găvenea
  • Mediu de afaceri – Gheorghe Dobra, Nicolae Anghelovici, Nicolae Ciuleac, Victor Iancu, Hristu Caraman, Cozma Serghei, Paula Vals, Dan Verbina, Tudorel Țopa
  • Sport – antrenori – Nicolaie Pănuță, Constantin Burungiu, Marius Sarighioleanu, Gabriela Gheorghe, Mihaela Grecu, Ștefan Simion
  • Sport – legende – Ivan Patzaichin, Elena Fidatov Moruzov, Toma Simionov, Vasile Dîba.

În colaborare cu Primăria Municipiului Tulcea, în prima zi a Galei 100 a avut loc și o lansare de carte „140 de ani de la Unirea Dobrogei cu România/Studii istorice” și festivitatea de premiere a Concursului de studii istorice pe tema unirii Dobrogei cu România – 14 Noiembrie 1878. Scopul acestui concurs a fost introducerea în circuitul științific și al opiniei publice a unei ample, diverse și avizate prezentări privind evenimentul de la 14 Noiembrie 1878 și a semnificațiilor sale, precum și promovarea la nivel național și internațional a problematicii respective.

În cadrul celor două zile ale galei, momentele artistice sunt susținute de invitați speciali: naistul Nicolae Voiculeț, mezzosoprana Maria Cernat, tenorul Mădălin Băldău, pianista Andrada Ștefan, balerinii Petronela Olimpia Iordache și Ștefan Cristea Gheorghiu, de la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“ Constanța, precum și Orchestra Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“ Constanța

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*