FOTO Ziua Unirii a fost sărbătorită la Hamcearca

Ziua Unirii a fost sărbătorită la Hamcearca. FOTO Primăria Hamcearca

Ziua Unirii a fost marcată la Hamcearca, iar localnicii au avut parte de un program pus la punct de primăria din localitate.

Cetățenii din Hamcearca au fost invitați cu mic, cu mare, să sărbătoarească cei 165 de ani de la Unirea Principatelor Române – Mica Unire.

Localnicii au avut parte de un spectacol de muzică populară susținut de formația Atris din Tulcea (Doru Lăutarul), dar și de preparate tradiționale, oferte de Primărie, printre care fasole cu ciolan, vin fiert.

Aproximativ 200 de persoane au răspuns îndemnului Primăriei Hamcearca chiar dacă vremea a fost deosebit de rece. Astfel, deși meteorologii anunțaseră că vor fi 5 grade Celsius, temperatura a fost de minus 2 grade.

Cei prezenți au dansat și la un moment dat s-au prins și în hora Unirii.

Primarul Ion Acceleanu a vorbit și despre importanța acestei sărbători.

“Este o obligație morală față de străbunii noștri să onorăm amintirea lor, acei eroi neînfricați care au luptat în războaie pentru a ne asigura acest viitor. Ne-am adunat să ne amintim de Ziua Unirii Principatelor Române și pentru a exprima recunoștința noastră față de cei care au pus întotdeauna binele colectiv înaintea intereselor personale. Este de datoria noastră să cultivăm această amintire și să ne străduim să transmitem această recunoștință generațiilor viitoare. Este o modalitate simplă de a le arăta că nu i-am uitat”, a spus primarul Ion Acceleanu.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*