FOTO Ziua Marinei, sărbătorită la Tulcea pe faleză și pe Lacul Ciuperca

Ziua Marinei la Tulcea. FOTO CJ Tulcea

La Tulcea, Ziua Marinei a fost sărbătorită pe faleza din municipiu dar și pe Lacul Ciuperca, mii de oameni asistând la manifestările organizate cu această ocazie. 

La eveniment, din partea autorităților au participat președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, prefectul Lucian Furdui, primarul municipiului, Constantin Hogea și viceprimarul municipiului, Andaluzia Luca, Ivan Patzaichin, deputații Anișoara Radu, Mirela Furtună și Lucian Simion, guvernatorul ARBDD, Cătălin Țibuleac, dar și o delegație a Primăriei Izmail din Ucraina, condusă de viceprimarul Serghei Batkilin.

„Îmi face o deosebită plăcere să fiu alături de dumneavoastră în această zi plină de încărcătură emoțională și spirituală pentru români, în general, și pentru tulceni, în special, zi în care sărbătorim Zilele Municipiului Tulcea, Ziua Marinei Române, Ziua Navalistului precum și Marea Sărbătoare Creștină a Adormirii Maicii Domnului.
Bucuria acestei zile de sărbătoare este deplină pentru că suntem alături de marinarii tulceni care, prin faptele lor, vorbesc despre onoare și profesionalism.
În cei aproape 160 de ani de la înființarea Forțelor Navale Române, marinarii militari au dat dovadă de dăruire și sacrificiu în toate misiunile și activitățile desfășurate zi de zi. Azi, mai mult ca oricând, noi, reprezentanţii administraţiei publice din judeţul Tulcea, vrem să ne exprimăm deplinul respect pentru activitatea pe care o desfăşoară marinarii tulceni, dar şi cei care activează în domeniile conexe şi care sunt acum la ceas de sărbătoare.
Vreau sa vă mulţumesc, dragi marinari, pentru tot ceea ce faceţi şi să vă asigur că întreaga societate apreciază la justa valoare eforturile pe care le depuneți zi de zi pentru bunul mers al lucrurilor în societatea românească.
Trecând la însemnătatea spirituală a acestei deosebit de importante zile, permiteți-mi să urez „La mulți ani!” cu sănătate și împliniri celor care poartă numele Sfintei Fecioare Maria.
De asemenea, doresc să adresez un călduros “La mulți ani” tuturor locuitorilor municipiului Tulcea și să le urez petrecere frumoasă astăzi și în zilele următoare, având în vedere evenimentele organizate cu acest prilej“, a declarat președintele Horia Teodorescu.

În paralel cu manifestările organizate pe faleza municipiului, în zona lacului Ciuperca, a avut loc o acțiune organizată de Asociația Ivan Patzaichin -Mila 23 și Descoperă Rowmania, în cautare de campioni la vâslit, pentru prima dată de Zilele Municipiului Tulcea. Programul manifestării a cuprins o competiție de vâslit în canotci de 10+1, precum și un atelier mobil pentru copii – cum se construiește o canotcă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*