FOTO VIDEO Viitura a surprins mai multe mașini în județul Tulcea, pe DN22A

Pompierii au intervenit la inundații. FOTO ISU Delta Tulcea

Drumul Național 22A a fost afectat de viiturile create în urma ploilor abundente din ziua de 27 iunie când meteorologii au anunțat Cod Portocaliu pentru județul Tulcea. Între localitățile Nicolae Bălcescu și Ciucurova, drumul a fost impracticabil, existând și mașini luate de ape.

Situația s-a agravat după ora 21.00, când viitura a lovit drumul DN 22A și a avariat mai multe mașini între localitățile Nicolae Bălcescu și Ciucurova. S-a cerut ajutor prin 112, iar la fața locului au fost trimise forțele de intervenție ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Delta Tulcea.

S-a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, 1 barcă, 1 ofițer și 4 subofițeri de la Stația de pompieri Babadag, un autocamion de transport și 4 subofițeri de la Detașamentul de pompieri Tulcea.

La fața locului s-a deplasat de urgență Prim Adjunctul Inspectorului Șef, Locotenent colonel Șoavă Vasile cu șeful Grupei operative. Două persoane au fost preluate de o ambulanță SAJ care era în trecere, cu atac de panică. La fața locului au intervenit și 5 echipaje ale Inspectoratului de Poliţie Județean Tulcea.

După îndepărtarea pericolului, muncitorii de la Drumuri Naționale au început degajarea șoselei pentru a o face practicabilă.

Joi dimineață, în urma solicitărilor, la această oră, forțele Inspectoratului pentru Situații de Urgență “DELTA” Tulcea intervin astfel:

  • în localitatea Slava Cercheză se intervine de către Stația de pompieri Babadag cu 1 ofițer, 4 subofițeri și 2 motopompe pentru extragerea apei din aproximativ 20 de beciuri;
  • în localitatea Sabangia se intervine de către Detașamentul de pompieri Tulcea pentru scoaterea apei din 5 gospodării, cu 1 autocamion de intervenție, 1 motopompă și 2 subofițeri;
  • în localitatea Enisala intervine Stația de pompieri Babadag pentru scoaterea apei din 3 gospodării, se intervine cu 1 motopompa și 4 subofițeri.

UPDATE 

Din cauza creșterii nivelului apei de pe carosabil, pe DN22A, km 21 (la ieșirea din loc. Nicolae Bălcescu, Jud. Tulcea), începând cu ora 10:15 se întrerupe circulația rutieră, au anunțat reprezentanții DRDP.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*