FOTO VIDEO Viitura a surprins mai multe mașini în județul Tulcea, pe DN22A

Pompierii au intervenit la inundații. FOTO ISU Delta Tulcea

Drumul Național 22A a fost afectat de viiturile create în urma ploilor abundente din ziua de 27 iunie când meteorologii au anunțat Cod Portocaliu pentru județul Tulcea. Între localitățile Nicolae Bălcescu și Ciucurova, drumul a fost impracticabil, existând și mașini luate de ape.

Situația s-a agravat după ora 21.00, când viitura a lovit drumul DN 22A și a avariat mai multe mașini între localitățile Nicolae Bălcescu și Ciucurova. S-a cerut ajutor prin 112, iar la fața locului au fost trimise forțele de intervenție ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Delta Tulcea.

S-a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, 1 barcă, 1 ofițer și 4 subofițeri de la Stația de pompieri Babadag, un autocamion de transport și 4 subofițeri de la Detașamentul de pompieri Tulcea.

La fața locului s-a deplasat de urgență Prim Adjunctul Inspectorului Șef, Locotenent colonel Șoavă Vasile cu șeful Grupei operative. Două persoane au fost preluate de o ambulanță SAJ care era în trecere, cu atac de panică. La fața locului au intervenit și 5 echipaje ale Inspectoratului de Poliţie Județean Tulcea.

După îndepărtarea pericolului, muncitorii de la Drumuri Naționale au început degajarea șoselei pentru a o face practicabilă.

Joi dimineață, în urma solicitărilor, la această oră, forțele Inspectoratului pentru Situații de Urgență “DELTA” Tulcea intervin astfel:

  • în localitatea Slava Cercheză se intervine de către Stația de pompieri Babadag cu 1 ofițer, 4 subofițeri și 2 motopompe pentru extragerea apei din aproximativ 20 de beciuri;
  • în localitatea Sabangia se intervine de către Detașamentul de pompieri Tulcea pentru scoaterea apei din 5 gospodării, cu 1 autocamion de intervenție, 1 motopompă și 2 subofițeri;
  • în localitatea Enisala intervine Stația de pompieri Babadag pentru scoaterea apei din 3 gospodării, se intervine cu 1 motopompa și 4 subofițeri.

UPDATE 

Din cauza creșterii nivelului apei de pe carosabil, pe DN22A, km 21 (la ieșirea din loc. Nicolae Bălcescu, Jud. Tulcea), începând cu ora 10:15 se întrerupe circulația rutieră, au anunțat reprezentanții DRDP.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*