FOTO VIDEO Un pompier tulcean, aflat în vacanță în Mamaia, a sărit să stingă incendiul izbucnit la o rulotă

Explozia buteliei și incendiul au distrus rulota. FOTO ISU Dobrogea

Un pompier din cadrul ISU Delta, de la Stația Babadag, aflat în concediu pe litoral, în județul Constanța, a intervenit pentru a limita efectele unui incendiu puternic izbucnit într-un camping. O rulotă a luat foc, iar apoi o butelie a explodat, spulberând totul în jur.

Incendiul la rulota parcată în Popasul Mălinului din Mamaia Nord a izbucnit în jurul orei 19.00, iar martorii au sunat la 112. Flăcările s-au extins cu repeziciune și la scurt timp o butelie de camping aflată în rulotă, a explodat. Până să ajungă echipajul ISU Dobrogea de la Stația Midia, un pompier tulcean din cadrul ISU Delta – Stația Babadag, aflat în concediu pe litoral a acționat pentru localizarea incendiului. Acesta a spart lacătul spațiului PSI aflat în camping, a luat stingătoarele și a încercat să localizeze incendiul pentru a nu se extinde.

Echipajul ISU Dobrogea a reușit după aproximativ 30 de minute să lichideze incendiul. Pompierii au stabilit că cel mai probabil, incendiul a izbucnit de la un tablou neizolat corespunzător sau suprasolicitat.  Suflul exploziei a avariat autoturismul care tracta rulota.

Din fericire nu s-au înregistrat victime, proprietarii rulotei fiind plecați în momentul izbucnirii incendiului.

“Colegul nostru, Plutonier major Budea Cornel, a intervenit ieri, pentru limitarea efectelor incendiului care a cuprins o rulotă în campingul Măslinul din Mamaia Nord. Era în concediu, campat la aproximativ 20 de metri de rulota care a luat foc. Incendiul s-a manifestat cu repeziciune din interior. Sub țipetele speriate ale soției și celor doi copii ai săi, a intrat în rulota arzând în căutare de victime. După ce s-a asigurat că nu sunt persoane surprinse în interior, a evacuat cu sprijinul populației autoturismele și rulotele din apropiere. În apropiere era un pichet PSI. A smuls lacătul și a încercat să limiteze efectele incendiului cu stingătoarele din interior. Având experiența multor intervenții, a evacuat populația din zonă exact înaintea producerii deflagrației. Pentru el a fost o zi ca oricare alta, doar că era în concediu. Marți e Șeful Gărzii de Intervenție și Stingere la Stația de pompieri Babadag. S-a terminat concediul”, au precizat reprezentanții ISU delta Tulcea

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*