FOTO VIDEO Un cățel căzut într-o groapă de 30 de metri, în Mineri a fost salvat de pompieri

Misiune pentru salvarea unui cățel căzut într-o groapă. FOTO ISU Tulcea

Un cățel cățel căzut într-o groapă de 30 de metri în localitatea Mineri a fost salvat de pompieri.

Potrivit ISU Tulcea, în cursul zilei de astăzi, 12.02.2024, pompierii tulceni au fost solicitați să intervină pentru salvarea unui cățel căzut într-o groapă adâncă de aproximativ 30 m, în localitatea Mineri, județul Tulcea.

“Apelul la numărul unic de urgență 112 a venit din partea unor cetățeni care au auzit lătratul patrupedului, acesta aflându-se pe fundul gropii de aproximativ 3 zile, neavând nicio șansă să iasă singur.

Către locul indicat de apelant au fost direcționate două echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Tulcea, formate din 7 subofițeri, dintre care și 2 alpiniști cu o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime, o autospecială de stingere și o autospecială de primă intervenție și comandă.

După efectuarea misiunii de recunoaștere, echipajele au constatat că pentru misiunea de salvare, nu se poate folosi un dispozitiv special pentru coborârea salvatorilor în rapel, fiind necesar ca pompierii să se  asigure de autoscară, cu echipamente specifice utilizate în astfel de misiuni.

La coborârea salvatorului, cățelul a lătrat bucuros știind că urmează să fie eliberat, acesta fiind și un semn bun pentru pompieri deoarece le-a confirmat faptul că se află încă în viață.

După aproximativ 3 ore, pompierii au reușit extragă animalul în siguranță. Privirea plină de recunoștință a patrupedului a fost recompensa cea mai mare pe care pompierii au primit-o pentru efortul pe care l-au depus.

Intervenția a fost dificilă, ținând cont de adâncimea gropii, de faptul că în interiorul acesteia era o altă groapă mai mică unde se afla poziționat câinele, iar în orice moment aceasta se putea surpa punând în pericol viața salvatorului, dar și datorită vântului care bătea cu putere îngreunând intervenția” – ISU Tulcea.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*