FOTO VIDEO Școala gimnazială din comuna tulceană Hamcearca îi așteaptă pe cei 120 de copiii ai comunei cu câteva surprize, la începutul noului an școlar

Școala din Hamcearca. FOTO Paul Alexe

Ne despart mai puțin de două săptămâni de începutul noului an școlar, școlile și grădinițele făcând ultimele pregătiri astfel încât să-și primească elevii în bănci în cele mai bune condiții. Așa stau lucrurile și la școala gimnazială și grădinița din comuna tulceană Hamcearca, unde cadrele didactice, cu sprijinul administrației publice locale, se asigură că toți copiii comunei vor avea cele mai bune condiții de a învăța, atunci când clopoțelul va suna.

Chiar dacă vorbim despre o comunitate mică, iar bugetul comunei este limitat, primarul Ion Acceleanu consideră că educația copiilor este prioritară, iar în decursul anilor administrația publică locală a încercat să susțină buna desfășurare a procesului de învățământ, chiar dacă bugetul comunei este unul limitat. Pentru noul an școlar, cei aproximativ 120 de copii care învață la școala din Hamcearca (și care provin din toate cele patru sate componente ale comunei, Balabancea, Căprioara, Nifon și, reședința, Hamcearca) vor avea câteva surprize plăcute.

„Am considerat și considerăm educația copiilor o prioritate pentru noi, ca și administrație publică locală. Pentru noul an școlar am reușit să finalizăm o investiție prin care vom dota fiecare clasă cu table inteligente, un proiect pe care ni l-am dorit de mult timp și pe care, iată, reușim să-l materializăm”, a declarat pentru TLnews, primarul comunei Hamcearca, Ion Acceleanu.  

Importanța dotării claselor cu table inteligente este subliniată și de directoarea școlii, Olimpia Chițu, pe care am întâlnit-o la școală, alături de celelalte cadre didactice, asigurându-se că totul va fi pregătit în prima zi de școală.

„Să nu uităm că unul dintre perceptele importante ale proiectului național „România Educată” este digitalizarea învățământului românesc. Noi suntem aici, în prima linie, ne-am digitalizat, suntem aproape de această generație, una care se naște digitalizată. Învățăm împreună, pas cu pas, copiii vor fi foarte fericiți, iar cadrele didactice sunt în măsură de a fi la curent cu toate noutățile, cu noile programe și noile metode de a lucra cu copiii, pentru a satisface toată nevoia de informație a acestora”, a declarat Olimpia Chițu, care este și profesor de limba română.

Acest proiect de investiții, care va face procesul de învățământ mult mai atractiv pentru elevii școlii, nu constă doar în dotarea claselor cu table inteligente.

„Clasele nu au fost dotate doar cu table inteligente, proiectul este unul de amploare, major, toți copiii din școală vor avea tablete, clasele vor avea calculatoare „all in one”, iar această conectare la internet ne permite oricând să accesăm clasa viitorului, să intrăm în contact direct cu orice clasă, cu orice colectiv, din orice colț al lumii, pentru că spre asta ne îndreptăm, spre globalizare. Suntem cetățenii aceluiași Pământ și trebuie să fim toți prezenți la dezvoltare și la instruire”, a mai spus Olimpia Chițu.

În planurile pe termen scurt ale administrației publice din comuna tulceană se mai află încă un proiect ce vizează ridicarea condițiilor de învățământ pentru copiii comunei.

„Avem un proiect, tot din bugetul local, care vizează amenajarea unui teren de sport în curtea școlii, proiect pe care dorim să-l finalizăm până la sfărșitul anului. Terenul existent este, după cum se poate vedea, denivelat și într-o stare improprie, de aceea am luat decizia de a-l reamenaja, astfel încât orele de educație fizică și sport să se desfășoare în condiții mult mai bune”, a mai spus primarul Ion Acceleanu.

Nu în ultimul rând, ca urmare a participării la un concurs național organizat de către o firmă multinațională, școala gimnazială din Hamcearca va beneficia și de un frumos spațiu de joacă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*