FOTO VIDEO Sală de educație fizică modernă pentru elevii din Casimcea. Primarul Gheorghe Țilincă: “Mă bucur că ai noștri copii au unde să facă sport iarna și când plouă”

Sala de educație fizică din Casimcea. FOTO Adrian Boioglu

Primăria Casimcea a pregătit o surpriză plăcută pentru elevii din comună. Începând din anul școlar care debutează pe 11 septembrie, copiii vor avea o sală de educație modernă unde vor putea să practice handbalul sau baschetul. Primarul Gheorghe Țilincă a afirmat că se bucură că acest proiect a ajuns la final și astfel elevii vor avea unde să facă sport iarna și când plouă.

Gheorghe Țilincă a povestit pentru TLnews despre importanța acestei investiții.

“Copiii de la Casimcea au un profesor de sport tânăr și având echipe de fotbal, de handbal și de gimnastică, ne trebuia musai o sală de sport. Aceasta nu este sală de sport, se cheamă sală de educație fizică. Noi am făcut-o de abia acum, pentru că lângă școală nu am avut terenul necesar. Am reușit în urmă cu 4 ani de zile să cumpărăm acest teren de lângă școală și sala să o facem peste drum de școală. Ea este terminată. Recepția finală am făcut-o acum trei săptămâni de zile. Începând cu anul școlar acesta, deci din 11 septembrie, ea se poate folosi, bineînțeles, când timpul este afară nefavorabil, pentru că copiii trebuie să facă sport în aer liber, în curtea școlii, unde avem un teren sintetic foarte bun. Doar atunci când e timpul nefavorabil să vină la sală și să facă orele,” a declarat primarul Țilincă.

Această importantă realizare a fost posibilă datorită Companiei Naționale de Investiții. Costul total al proiectului a fost de aproximativ 400 de mii de euro.

Primarul Gheorghe Țilincă a arătat că această sală este binevenită pentru tinerii sportivi din comună.

“Sigur că am un sentiment nu de mândrie, ci de împlinire, de bucurie. Mă bucur că ai noștri copii au unde să facă sportul iarna, atunci când timpul plouă afară, când este viscol, în general ei trebuie să facă sportul în aer liber, dar această sală e binevenită, binemeritată. Aici se poate face baschetul, cât și handbal și un mini-fotbal,” a continuat el primarul din Casimcea.

Un alt proiect important realizat de Primăria Casimcea îl reprezintă modernizarea vechii școli din localitate. Primarul Țilincă explică faptul că această unitate nu va fi deschisă pentru elevi din acest an școlar pentru că mai sunt de făcut lucrări în jurul acestei școli, iar acestea vor începe în această toamnă.  

“Ce vedeți în spatele meu este școala veche, școala unde, de exemplu, soția mea a învățat până în 1965, când s-a făcut școala nouă. Noi, acum, această școală veche, am reabilitat-o cu fonduri de la Uniunea. Europeană, valoarea a fost de aproximativ 650.000 de euro, a costat toată reabilitarea.

Este dotată cu absolut tot. Nu am deschis școală anul acesta, pentru că, după cum vedeți, curtea școlii,  nu este încă amenajată. Intra în atribuțiile noastre că această curtea școlii și a sălii de sport să o amenajăm, dar, din păcate, până în momentul de față nu am avut acești bani. Dar vreau să vă spun că în decurs de maxim o lună și jumătate ne vom apuca să amenajăm această zonă cu gazon, în așa fel încât atunci când plouă, copiii să nu se murdărească”, a mai spus Gheorghe Țilincă.

Această modernizare a curții școlii nu va costa niciun leu comunitatea locală, urmând să fie realizată printr-o importantă sponsorizare.

“De unde am făcut rost de bani? Trebuie să vă spun o mică povestioară. La noi în comună, firma Verbund din Austria are un parc de 87 de turbine eoliene. Dânșii mai vor să mai construiască acum încă un parc de 16 turbine. Raporturile noastre cu această firmă sunt foarte, foarte bune. Din moment ce dânșii au dezvoltat o afacere foarte benefică pentru ei în comuna Casimcea, lor și nouă ni s-a părut corect că o parte din beneficiile lor să se întoarcă în această comună și am convenit cu ei ca o parte din 20% din impozitul pe profit să îl dea la școala Casimcea.

Acest lucru se va întâmpla. Banii vor intra în cont în maxim o lună, maxim o lună și jumătate. Și este vorba despre o sumă de 300 de mii de euro care va intra în conturile de sponsorizare ale școlii din comuna Casimcea. Cu acești bani, noi reabilităm și terenul de sport. Dar în primul rând vrem să amenajăm această curte, să punem gard exterior, să nivelăm, să gazonăm, să punem băncuțe, iluminat și tot tot ce trebuie”, a mai povestit primarul din Casimcea.

Gheorghe Țilincă estimează că aceste lucrări se vor încheia până în luna decembrie.

De acum ne vedem și pe CD TV – televiziunea digitală cu cea mai mare acoperire din Sud Estul României: Constanța, Tulcea, Ialomița și Călărași.

Cele mai bune emisiuni și reportaje sunt pe www.cdtv.ro

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*