FOTO VIDEO Primăria Murighiol modernizează rețeaua de alimentare cu apă și extinde canalizarea

Bazin din apă din Murighiol. FOTO Paul Alexe

Primăria Murighiol continuă proiectele de modernizare a infrastructurii din localitate și în prezent are în derulare două obiective legate atât de modernizarea rețelei de alimentare cu apă, dar și de extinderea canalizării. Astfel, peste 270 de locuințe vor fi racordate la canalizare, iar această investiție urmează să fie finalizată în vara acestui an.

Georgel Chirac, dirigintele de șantier, a explicat pentru TLnews, a fost nevoie de această investiție legată de modernizarea rețelei de alimentare cu apă deoarece zona este în plină dezvoltare.

“În cadrul acestui proiect sunt două obiective separate, respectiv alimentarea cu apă, extinderea și modernizarea rețelei de alimentare cu apă, cât și rețeaua de canalizare, de apă uzată, care și ea la rândul ei a fost extinsă, având în vedere că zona este într-o continuă dezvoltare, a fost nevoie de această investiție. Ne aflăm la unul din rezervoarele de acumulare a apei potabile, care s-a suplimentat cu un rezervor prefabricat de 200 de metri cubi. Apa este extrasă din puțuri, în cadrul proiectului inițial au fost șapte puțuri care au fost deznisipate și echipate complet plus un al optulea puț care deservește și suplimentarea cu apă potabilă pentru rețeaua aferentă satului Dunăvăț, aceasta având o reala necesitate de suplimentare de cantitate în perioada secetoasă, în perioada verii”, a spus Georgel Chiriac.

El a mai afirmat că extindea canalizării are loc deocamdată doar pentru satul Murighiol.

“Cea de-a doua parte a proiectului, respectiv extinderea canalizării, a fost făcută doar pentru satul Murighiol în cadrul acestui proiect, făcându-se 273 de branșări. Vorbim de 273 de case care vor fi racordate la canalizare, cu 14 stații de pompare, fiecare funcționează pentru a facilita circuitul apei menajere și a deservi întreaga zonă care nu a fost acoperită.

În viitoarele proiecte cu siguranță și alte zone vor mai fi supuse dezvoltării, urmând prin programele PNRR, prin programele guvernamentale, noi am accesat și alte proiecte, când se va da startul o să dezvoltăm și această rețea mult mai mult decât este la ora actuală. Ea este realizată în proporție de 90%. Se fac verificări, se mai echipează instalații, urmând ca în două luni să recepționăm întreaga investiție”, a povestit Georgel Chiriac.

Prin aceste proiecte Primăria Murighiol dorește să asigure confortul necesar comunității, dar și turiștilor, care ajung în această zonă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*