FOTO VIDEO Primăria Murighiol îmbunătățește viața locuitorilor. Ridică un pod între Dunăvățu de Jos și Dunăvățu de Sus și construiește trei parcuri cu locuri de joacă

Primăria Murighiol construiește trei parcuri. FOTO Tlnews.ro

Comuna Murighiol este aflată în inima Deltei și se bucură în acest moment de o creștere accelerată a numărului de turiști, vara localitatea fiind tranzitată de peste 200 de mii de persoane. Astfel, primarul Filip Ivanov și Consiliul Județean Tulcea au inițiat un proiect prin care au reușit să prelungească un canal de acces de la Dunăvățu de Jos spre Dunăvățu de Sus pentru locuitori, dar mai ales pentru dezvoltarea turismului. Însă, odată cu realizarea acestui canal, accesul pe partea cealaltă a lui se făcea foarte anevoios, atât de către turiști cât și de localnici. Iar proprietarii terenurilor agricole din acea zonă pentru a-și desfășura lucrările trebuiau să ocolească în jur de 15 kilometri.

”Pe tronsonul de canal între Dunăvățu de Jos și Dunăvățu de Sus a apărut și o nemulțumire, prin faptul că peste canal multe persoane dețin  terenuri agricole, ei trebuiau să ocolească mai mulți kilometri să ajungă la terenul lor” a spus primarul comunei Murighiol, Filip Ivanov

Drumul era foarte anevoios și neamenajat, iar Primăria Murighiol a considerat oportună realizarea unui podeț de traversare a canalului care leagă Dunăvățu de Jos cu Dunăvățu de Sus.

”Lucrările la pod constau în realizarea unor piloți, ceea ce vedeți acum, foraje pentru piloți și un podeț care va traversa acest canal. Podețul având o lungime de circa 24 de metri și o lățime de 5 metri. Pe el vor putea circula atât mijloace de transport, autoturisme, camioane cât și mijloace agricole pentru efectuarea lucrărilor în zonă” a declarat proiectantul podului, Doru Paltarac

Acum se fac forajele pentru plantarea celor 24 de piloți care vor susține atât podețul cât și malul de vis-a-vis. Urmează apoi amenajarea terenului peste canal pentru fluidizarea circulației cât și asfaltarea platformei de la podeț până la drumul comunal.

”Valoarea totală a proiectului este de aproape 4 milioane de lei, din fondul bugetului de stat prin PNDL. Aceasta este una din investițiile finanțate de PNDL. Considerăm că acest pod era necesar pentru agricultura care se practică în zonă, pentru turismul din Dunăvățu de Sus și Dunăvățu de Jos ” a declarat Andreea Cernamuriț, responsabil Achiziții Publice din cadrul primăriei Murighiol

Lucrările la pod au început acum trei luni, iar perioada de finalizare a lor este de 8 luni. Constructorul l-a asigurat pe primarul Filip Ivanov că lucrările vor fi finalizate la termen.

3 parcuri noi în Murighiol, Dunăvățu de Jos și Sarinasuf

 Pentru orice copil joaca în parc este una din cele mai importante activități pentru o dezvoltare armonioasă. Însă, celor mici din Murighiol, Dunăvățu de Jos și Sarinasuf le lipsea un loc de joacă unde să zburde. Astfel că, administrația locală s-a gândit să le ofere o bucurie prichindeilor, dar și părinților prin crearea a trei spații special amenajate cu leagăne, tobogane și băncuțe.

”Cea mai mare satisfacție a mea a fost că am reușit să fac în Dunăvățu de Jos un parc pentru copii, și cu ajutorul domnului primar am făcut unul și în Murighiol și încă unu în Sarinasuf, în Plopu aveam. În toate localitățile avem acum un loc de joacă,” spune Georgeta Gheorghe, viceprimarul comunei Murighiol

Cea mai importantă activitate în dezvoltarea personală a copilului  reprezintă jocul. Acum și cei mici din Murighiol, Dunăvățu de Jos și Sarinasuf se vor bucura pe locuri de joacă, unde își pot dezvolta creativitatea, socializa și lega prietenii. De cele mai multe ori cei mici vin însoțiți de părinți, astfel că și aceștia, în timp ce își vor supraveghea copiii vor avea un loc unde să se refugieze și să se relaxeze.

Locurile de joacă vor fi dotate cu bănci și spațiu verde. Lucrările sunt la început, iar administrația locală estivează că într-o lună acestea se vor finaliza. Totul depinde acum de constructor când va aduce bordurile în cele trei parcuri, dar și leagănele în locurile de joacă din Dunăvățu de Jos și Sarnasuf.

”Mai sunt lucrări, suntem la început, abia am adus toboganele, trebuie să montăm și leagănele. Băncuțele le-am adus pentru părinți să se relaxeze împreună cu copiii. Estimăm că vom termina într-o lună de zile, depinde acum când ne aduce constructorul bordurile. Toată investiția este din bugetul primăriei”, a mai afirmat Georgeta Gheorghe, viceprimarul din Murighiol.

Amenajarea locurilor de joacă pentru copiii din Murighiol și satele învecinate îi linișteste pe părinți. Cei mici nu mai sunt nevoiți să se joace pe străzi, ci într-un loc special amenajat pentru ei, astfel riscul de incidente diminuându-se. Valoarea totală a investiției este de 282.000 de lei, fonduri din bugetul local. Din acești bani, se vor amenaja parcurile cu locuri de joacă, băncuțe, spațiu verde, pentru recreerea cetățenilor din comuna Murighiol.

 

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*