FOTO VIDEO Primăria Casimcea va asfalta și ultimele drumuri de pământ din localitate. Proiectul are o valoare de 15 milioane de lei

Drum din comuna Casimcea. FOTO Adrian Boioglu

Primăria Casimcea are în plan să asfalteze și ultimele drumuri de pământ din localitate. Proiectul este finanțat prin Programul Anghel Saligny și are o valoare de 15 milioane de lei. Acesta se află acum în faza de licitație, iar lucrările ar putea începe în primăvara anului viitor.

Primarul din Casimcea, Gheorghe Țilincă, a prezentat pentru TLnews ce planurile are cu drumurile comunale din localitatate.

“În ceea ce privește drumurile, trebuie să știți că comuna Casimcea are asfaltate 90% din toate drumurile comunale. Ne-au rămas 10%. E un proiect pe care îl derulăm acum prin Programul Anghel Saligny. Proiectul este în fază de licitație. Ultimii 7,5 kilometri îi vom asfalta acum. E vorba de drumurile de pe marginea satelor, acelea au mai rămas. Valoarea acestui proiect este de 15 milioane de lei, adică vreo 3 milioane de euro”, a declarat primarul Țilincă.

El a subliniat importanța acestui proiect pentru comunitate și a menționat că se așteaptă ca licitația să fie finalizată până la 1 ianuarie, astfel încât lucrările să poată începe în primăvară.

“Noi suntem în procedura de licitație. Sper ca până la 1 ianuarie acesta să se încheie și să avem deja stabilit constructorul, iar din primăvară, din martie, să înceapă lucrările”, a mai spus primarul din Casimcea. 

Întrebat despre reacția locuitorilor la vestea asfaltării acestor drumuri primarul Gheorghe Țilincă a povestit care a fost reacția unui locuitor al comunei.

“Pe un drum din acesta neasfaltat stă un om, cam hâtru. Și când se întâlnește cu mine, îmi cântă. Domnul primar, știți cântecul ăla al lui Dan Spătaru – Drumurile noastre toate se vor asfalta vreodată. El face apropo la drumul lui, dar uite că a venit rândul acestui drum să fie asfaltat. Oamenii sunt bucuroși că le asfaltăm. În restul comunei sunt asfaltate mai demult. A intrat în normal să treacă un drum asfaltat. Nu li se mai pare ceva ieșit din comun că am asfaltat drumurile. Când am început să asfaltăm a fost un impact foarte bun. Doamnele când mergeau în sat cu pantofi cu toc, nu își mai rupeau tocurile. Acum puteau să-și pună pantofi mai eleganți, că mergeau pe asfalt.”

Primarul a mai dezvăluit că urmează să fie realizate trotuare în localitatea Casimcea, cu un proiect în valoare de 1 milion de lei, pentru a spori confortul și siguranța pietonilor.

“Urmează partea de trotuare. Deja avem un proiect de 1 milion de lei a dispoziție și începem să facem rigolele și trotuarele doar în localitatea Casimcea”, a povestit Gheorghe Țilincă.

Primarul din Casimcea a prezentat și planurile pe care le are pentru extinderea sistemului de canalizare.

“Apropo de Anghel Saligny, am încheiat contract cu Ministerul Dezvoltarii și pentru extinderea sistemului de canalizare. Noi am facut canalizarea. Am început-o acum vreo doi ani de zile, doi ani și jumătate. Am terminat acum canalizarea veche, primul proiect de canalizare care a cuprins aproape 60% din localitatea Casimcea, iar cu canalizarea în faza a doua, am semnat contractul, introducem canalizare și pe restul de 40% din localitate. Casimcea o să aibă canalizare pe toate străzile. Ce e important de știut aici este că noi, canalizarea, nu am făcut-o pe stradă, pe mijlocul străzii, ci am făcut-o pe partea cu trotuarele și pe stânga și pe dreapta ca să putem interveni și să nu stricăm asfaltul”, a mai afirmat primarul din Casimcea.

De acum ne vedem și pe CD TV – televiziunea digitală cu cea mai mare acoperire din Sud Estul României: Constanța, Tulcea, Ialomița și Călărași.

Cele mai bune emisiuni și reportaje sunt pe www.cdtv.ro

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*