FOTO VIDEO Primăria Casimcea a amenajat un parc în centrul localității care va fi dedicat personalităților născute în comună  

Parcul personalităților din Casimcea. FOTO Adrian Boioglu

Primăria Casimcea dorește să cinstească personalitățile născute în comună și în acest sens acestora le va fi dedicat parcul din centru. Amenajarea acestuia a început încă de anul trecut, dar nu este încă finalizat. Aici vor fi amplasate și busturile acestor personalități.

Primarul comunei Casimcea, Gheorghe Țilincă, a povestit pentru TLnews, cum s-a născut această idee.

“Ne aflăm în centrul comunei. Se pot vedea în stânga și în dreapta două blocuri, singurele blocuri construite pe timpul lui Ceaușescu în localitate. În această zonă până acum vreo doi ani de zile au fost cotețele de animale și de porci ale celor care stau la bloc. Ne-am gândit că acest lucru nu mai este posibil și că în centrul comunei să amenajăm un parc. Parcul acesta l-am construit anul trecut. Încă nu este terminat. Pentru că se află în centrul satului, ne-am gândit că ar fi corect din partea noastră să cinstim memoria celor care ne-au reprezentat cu cinste și au făcut că a făcut ca localitatea noastră să fie auzită și prin alte părți”, a spus primarul Gheorghe Țilincă.

Primarul a oferit detalii despre cele trei personalități care vor fi onorate. Primul pe listă este scriitorul Ioan Mircea Casimcea,

“Aș putea să încep cu scriitorul Ioan Mircea Casimcea, membru al Uniunii Scriitorilor. Este născut acum 86 de ani în Casimcea. Actualmente trăiește în Turda. Este un om extraordinar. Domnul Casimcea premiază în fiecare an elevii care au obținut primele 18 medii de la Școala Generală Casimcea cu o sumă de 500 de lei”, a mai spus primarul din Casimcea.

A doua personalitate pe care primarul dorește să o cinstească în noul parc este pictorul Anton Lazăr.

“S-a născut în Casimcea, iar la vârsta de 17 ani a trebuit să plece. Ar fi făcut parte din Garda legionară și a plecat de aici pe timpul comuniștilor. El s-a stabilit la Cluj și și acolo și-a dezvoltat talentul. A fost un pictor cunoscut. Pe timpul comuniștilor a reprezentat România în Polonia, în URSS, în RDG. Acum 10 ani de zile, Muzeul de Artă din Cluj i-a onorat memoria cu o expoziție personală”, a afirmat Gheorghe Țilincă.

Ultima personalitate care va fi omagiată prin amplasarea unui bust în parcul din centrul comunei este profesorul doctor Mircea Ciurea.

“A treia personalitate a comunei Casimcea căreia vrem să îi punem bustul în acest parc este profesor doctor Mircea Ciurea. Este născut în Casimcea. Tatăl doctorului Ciurea a fost învățător 40 de ani în comuna noastră. A fost un învățător reprezentativ pentru comună. Profesorul doctor Mircea Ciurea s-a stins din viață acum trei ani de zile și noi vrem să îi așezăm bustul în acest parc”, a declarat Gheorghe Țilincă.

Nu toată lumea a fost încântată atunci când primăria a început realizarea acestui parc din centrul comunei. Gheorghe Țilincă povestește:

“Când am hotărât să stricăm aceste cotețe de animale cei care locuiesc la blocuri au fost nemulțumiți. Dar acum când se uită pe fereastră și văd ce frumos este parcul și-au schimbat poziția. Cei din sat apreciază foarte mult aceste lucruri pentru că schimbă fața comunei”.

Amenajarea acestui parc a costat Primăria Casimcea 150.000 de lei, banii provenind din bugetul local. Administrația publică locală are în plan și realizarea altor spații verzi în comună.

“Bugetul pentru realizarea parcului este din fonduri proprii. Parcul ne-a costat aproximativ 150.000 de lei. Intenția noastră este ca an de an să mărim spațiul verde din comună. În spate avem un parc pentru copii, în fața blocului avem un alt parc pentru copii. În partea dreaptă am demolat tot ce a fost construcție fără autorizație, am nivelat și urmează și acolo să facem un parc cu spațiu verde, cu flori și cu locuri de joacă pentru copii”, a precizat primarul din Casimcea.

De acum ne vedem și pe CD TV – televiziunea digitală cu cea mai mare acoperire din Sud Estul României: Constanța, Tulcea, Ialomița și Călărași.

Cele mai bune emisiuni și reportaje sunt pe www.cdtv.ro

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*