FOTO VIDEO Patru delfini şi trei lei de mare din Ucraina au trecut frontiera pe la Isaccea în drumul lor spre Constanţa

Patru delfini şi trei lei de mare din Ucraina au trecut frontiera pe la Isaccea în drumul lor spre Constanţa. FOTO ISU Tulcea

Patru delfini și trei lei de mare de la Delfinariul din Harkov vor ajunge la Constanța, după ce în Ucraina nu mai exista posibilitatea hrănirii lor.

Convoiul care le transportă la Delfinariul din Constanța, format din dubițe cu tancuri de apă speciale, a trecut miercuri, 11 mai, prin punctul de frontieră Isaccea din județul Tulcea.

„Prim Punctul de Trecere a Frontierei Isaccea a traversat în urmă cu puțin timp un transport special, format din două dubițe în care se află patru delfini și trei lei de mare, ce urmează să ajungă la Delfinariul din Constanța. Tranzitul lor prin PTF Isaccea a fost făcut cu prioritate de către colegii de la Poliția de Frontieră și medicul veterinar, pentru a limita pe cât posibil stresul acestora”, au transmis reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Delta” al județului Tulcea.

Din cauza războiului, Delfinariul din Harkov nu mai avea posibilitatea de a avea grijă de animale în mod corect, astfel că în luna martie s-a luat legătura cu autoritățile locale constănțene și cu reprezentanții Delfinariului Constanța, care și-au arătat disponibilitatea de a le prelua în grijă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*