FOTO VIDEO ISU Tulcea: „Până în prezent, la nivelul județului nu au fost situații speciale în privința refugiaților ucraineni”

Refugiați ucraineni în Punctul de Trecere a Frontierei Isaccea. FOTO ISU Tulcea

La nivelul județului Tulcea până în prezent nu au fost semnalate situații speciale în ceea ce privesc persoanele ce vin în țara noastră prin punctul de trecere RO-RO, Isaccea – Orlovka, a anunțat duminică, 27 februarie, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Tulcea. Reprezentanți ai ISU Tulcea, împreună cu toate structurile statului român implicate în gestionarea situației actuale, au fost prezenți încă de la sosirea primilor cetățeni străini pe teritoriul nostru acordând asistență și îndrumare.

Până în acest moment, atât ISU Delta Tulcea cât și structurile Ministerului de Interne au acordat sprijin pentru 12 adulți și 13 copii care au solicitat un loc de cazare și împreună cu mai multe persoane si societăți comerciale le-a fost asigurată hrană caldă.

„Precizăm că până la acest moment aceștia nu au solicitat în mod oficial o formă de protecție a statul român declarând că sunt în tranzit”, au precizat reprezentanții ISU Tulcea.

Totodată, în cursul nopții trecute, un grup de 27 de studenți tunisieni au cerut ajutorul autorităților române de a fi cazați în județul Tulcea, urmând ca în perioada imediat următoare, împreună cu ambasada Tunisiei în România, să fie preluați din Tulcea pentru a fi duși cu o cursă specială în țara natală. Imediat după rezolvarea acestei situații, salvatorii au preluat un alt grup, format din 40 de persoane, copii și adulți, ce au fost transportați la un internat din municipiul Tulcea.

Pentru că trecerea frontierei de stat se face cu ajutorul unui bac, afluxul persoanelor prin punctul vamal este unul ciclic, drept pentru care s-a impus ridicarea a 17 corturi ce sunt folosite ca punct de staționare, triere, așteptare până când sunt rezolvate formalitățile vamale și alte patru pentru depozitarea alimentelor primite de la persoane fizice ori juridice. S-a luat această decizie la ordinul Inspectorului Șef care a coordonat permanent situația la fața locului.

„Atât ISU Delta Tulcea cât și instituțiile implicate în gestionarea acestei situații sunt permanent în strânsă legătură și colaborează pentru ca persoanele greu încercate să treacă mai ușor prin aceste momente. Mulțumim societății civile care s-a implicat și continuă să se implice voluntar în ajutorarea celor în nevoie iar în acest sens la nivelul Cancelariei Prim-Ministrului va funcționa un grup de coordonare a acțiunilor societății civile, mediului privat, organizațiilor naționale, internaționale și instituțiilor guvernamentale”, au mai transmis sursele citate.

Platforma „Ucraina – Împreună ajutăm mai mult” disponibilă la acest link: https://bit.ly/3K1mb3s, poate fi accesată de pe site-ul Guvernului României de către voluntarii și entitățile private care vor să doneze.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*