FOTO VIDEO Cum să îți tratezi problemele stomatologice fără durere. Clinica Unident din Tulcea folosește aparatură ultra-modernă, dar și o nouă abordare pentru confortul pacienților

Clinica Unident Tulcea

O clinică dentară din Tulcea poate spune că oferă o nouă specializare medicală: managementul durerii. Aici contează cel mai mult ce simte pacientul și abia apoi ce trebuie să facă medicul pentru tratarea problemei de sănătate. Clinica se numește Unident iar managerul Petronela Luca, Doctor în Paradontologie, a explicat, pentru cititorii Tulcea NEWS, cum îi scapă pe pacienții săi de chinuri insuportabile.

Motivul pentru care pacienții se tem de dentist este frica de durere. Pacientul român ia pastile, antibiotice, calmante – totul ca să limiteze disconfortul durerii, amânând inevitabil vizita la medicul stomatolog. Este exact ce NU trebuie să facem, însă instinctul primar dictează acest comportament.

Clinica Unident din Tulcea și medicul Petronela Luca exact asta fac cu pacienții: îi învață să își învingă teama și instinctul și să vină la stomatolog de la primul semn de durere. Pentru că asemenea bolilor, și durerea trebuie tratată tot de către un doctor. Managementul durerii este ideea de bază pe care Petronela Luca și-a clădit Clinica de Stomatologie UNIDENT.

“Pe lângă tehnologii avem nevoie și să lucrăm cu pasiune, cu dragoste, cu aplecare pentru meseria asta a noastră, iar eu îmi educ echipa ca să ofere tratament cu suflet, pacientului. Înainte de toate suntem medici și oferim servicii pentru pacienți, le rezolvăm problemele cu suflet și cu dragoste. Apoi venim cu tehnologia și creștem performanțele noastre ca medici, dar înainte de a fi medici trebuie să fim oameni” spune Petronela Luca, doctor în paradontologie.

Ajungem la stomatolog după ce durerea a devenit insuportabilă și după multe nopți nedormite. Iar când pășim în cabinetul medical ne putem toate speranțele în stomatolog ca să ne scape într-o clipă, dacă se poate, de tot ce am suferit până atunci. Ca să ne elibereze ori ca să micșoreze durerea existentă, Clinica Unident din Tulcea a venit cu o nouă procedura în stomatologie: terapia durerii cu laser.

“Am investit în lasere tocmai pentru că eu am fost de mică speriată de acest sentiment de durere și am fugit de medici, dar pe de altă parte aceste experiențe negative ale copilăriei mele m-au făcut să achiziționez aparatură performantă care să anihileze sau să diminueze această senzație de durere, cum ar fi anestezia computerizată, anestezia fără ac, lasere diodă și altele, cu care întregim toată gama de servicii medicale. Renunțăm la freză, la bisturiu, la suturi: vindecarea este accelerată și rezultatele sunt spectaculoase” explică medicul Petronela Luca.

Laserul medical încălzește zona afectată și crește circulația sângelui, relaxând astfel musculatura. Cu alte cuvinte, terapia durerii cu laser crește temperatura pentru a înlătura temporar durerea medie și ușoară. Este o procedură rapidă și, în același timp, blândă. Desigur că nu toate problemele stomatologice se rezolvă prin laserterapie, însă clinica Unident și-a obișnuit pacienții cu o grijă foarte punctuală pentru confortul lor.

Dr. Petronela Luca: “Ne-am propus să și educăm pacienții”

Cele mai multe manopere medicale se fac sub anestezie, iar pentru asta se folosesc ace “atraumatice”, subțiri cât un fir de păr care produc o fracțiune din durerea provocată de acele clasice. Se folosește și un anestezic local pentru amorțirea mucoasei, iar pacientul nu simte nici măcar înțepătura. Practic, injecția produce doar o mică senzație de disconfort.

“Suntem alături de pacient pentru a rezolva personalizat problema lui. Nu aplicăm o rețetă generalizată pentru toți pacienții: ne aplecăm la nevoile fiecăruia, la situația financiară a fiecăruia. Sunt pacienți care vin să ne vadă chiar dacă nu au nicio problemă stomatologică – intră în cabinet fie și doar ca să ne salute. Apoi își aduc prietenii, rudele, ne recomandă – acesta este un lucru care pe mine mă încântă și îmi dă satisfacția profesională” explică doctorul în paradontologie, Petronela Luca.

Statisticile arată că 80% dintre români au probleme dentare şi doar 30% mai au toţi dinţii naturali. În acest context, România se află pe primul loc în Europa privind numărul de persoane care se simt jenate de aspectul estetic al danturii, arată un sondaj Eurobarometru.

Una dintre cauzele pentru care se ajunge aici este lipsa de informare: oamenii nu au o educație stomatologică, nu știu când să ajungă la dentist și când o fac, de obicei este prea târziu. Exact în sensul acesta acționează Clinica Unident din Tulcea: își ține clientela informată și educată cu privire la toate problemele care pot să apară.

“Noi oferim toată gama de servicii medicale de la investigații până la tratamente, dar ce facem noi și ce mi-am propus eu – nu doar să tratăm pacienții, ci să îi și educăm, să prevenim afecțiunile dentare, să îi monitorizăm. De exemplu, avem tot felul de programe software prin care pacienții sunt anunțați că este momentul să vină la cabinet pentru un control medical, la o igienizare profesională, pentru a-și menține beneficiile  – avem beneficii create pentru pacienții noștri cum ar fi consultația gratuită la 6 luni, discounturi de 30% la această igienizare… toate pentru a menține rezultatele tratamentelor noastre” spune medicul stomatolog  Petronela Luca.

Sănătatea este influențată de stilul de viață, iar acțiunile făcute zi de zi contribuie la dezvoltarea unui comportament ce poate fi greu schimbat. Educația are un rol extrem de important, iar aceasta este filozofia Clinicii Unident din Tulcea.

Dr. Petronela Luca poate fi găsită la Clinica UNIDENT Tulcea, telefon: 0240 519 111, 0744 400 706 sau 0744 400 705. Puteți să discutați cu specialiștii UNIDENT și pe email la office@unident.ro sau să găsiți informații în plus pe site-ul www.unident.ro.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*