FOTO VIDEO Crucea aruncată în apă de Bobotează a fost prinsă și anul acesta de angajatul ISU Delta, ca și anul trecut

Cei cinci temerari care au sărit în apele Dunării și PS Visarion. FOTO ISU Delta Tulcea

Pe o vreme caracterizată de „gerul bobotezii“, cu temperaturi scăzute și ninsoare, plutonier major Cacenco Pavel din cadrul ISU Delta Tulcea a reușit să recupereze pentru al doilea an consecutiv crucea aruncată în apele Dunării de către PS Visarion.

Vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Petre Badea și managerul public al județului, Vasile Strat au participat la ceremonia religioasă prilejuită de sărbătoarea Bobotezei, care s-a desfășurat, ca în fiecare an, pe faleza municipiului.

În prezența unui sobor de preoți condus de Prea Sfinția Sa Visarion Bălțat, Episcopul Tulcii, și a altor oficialități de la nivel municipal și județean, precum și a unei mase mari de credincioși strânși pe faleza municipiului, a fost săvârșit ceremonialul de sfințire a apelor, urmată de eliberarea unui porumbel alb, ca simbol al prezenței Duhului Sfânt.

Aruncarea Sfintei Cruci în apele reci ale Dunării de către Prea Sfinția Sa Visarion, Episcopul Tulcii, a fost un moment urmărit cu atenție de tulcenii prezenți la ceremonie. În acest an, nu mai puțin de cinci tineri plini de inițiativă s-au aruncat în Dunăre pentru a prinde crucea și a o aduce la liman. Plutonierul major Pavel Cacenco de la Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Delta Tulcea a fost cel care a ajuns primul la cruce, tânărul fiind la a cincea reușită de acest gen și la doua consecutiv, repetând isprava de anul trecut. Alături de el au participat încă doi pompieri, plutonier major Sciotnic Anatoli și Plutonier major Mihail Adi Mugurel. Cei trei au avut doi „rivali” de temut în acest an: subcomisar Safca Marius și agent șef adjunct Cazacioc Marian din cadrul Gărzii de Coastă.

Episcopia Tulcii a premiat participanții, reprezentanții Consiliului Județean oferind, la rândul lor, premii atât tânărului care a scos crucea din apele Dunării, cât și celorlalți care și-au încercat norocul de Bobotează.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*