FOTO VIDEO Copiii din Murighiol vor începe anul școlar într-o clădire modernizată. Primăria reabilitează școala din comună, investiția fiind de 2 milioane de lei

Școala din Murighiol este reabilitată. FOTO Cristina Niță

O săptămână ne mai desparte până la începerea noului an școlar, iar lucrările de reabilitare și modernizare a Școlii Gimnaziale Murighiol sunt pe ultima sută de metri. Atât interiorul cât și exteriorul unității de învățământ au intrat de la începutul lunii august într-un amplu program de reparații. Se lucrează concomitent ca totul să fie finalizat până pe 9 septembrie atunci când va suna primul clopoțel.

”La Școala Gimnazială Murighiol se execută în prezent lucrări de reabilitare și modernizare a școlii, constând în anveloparea clădirii, înlocuirea integrală a acoperișului și refacerea tuturor instalațiilor electrice sanitare și termice”, spune Doru Paltarac, proiectant general pentru Școala Gimnazială Murighiol.

De-a lungul timpului, preocuparea primarului din Murighiol, Filip Ivanov, a fost educația copiilor din localitate. S-a investit masiv atât în locuri de joacă unde copii să-și consume energia și să-și dezvolte creativitatea, cât și în dotarea și reabilitarea unităților de învățământ.

”În prezent se lucrează la învelitoare, care trebuie finalizată în câteva zile pentru a preveni intemperiile care pot deteriora etajul 1. După care urmează finisajele la etajul 1, însemnând înlocuirea parchetului, termoizolație la pod, reparații ferestre, instalații electrice înlocuite complet și mai avem în cadrul investiției dotarea cu un laborator de informatică cu calculatoare și mese de lucru pentru elevi”, a mai spus Doru Paltarac.

Pentru lucrările de reparații șeful administrației locale, Filip Ivanov a ales ca și sursă de finanțare Programul Național de Dezvoltare Locală. Investiția se ridică la peste 2 milioane de lei, iar co-finanțarea Primăriei este de 2% din suma totală.

”Lucrările au fost demarate, sperăm ca până la începutul anului școlar sau dacă va depăși perioada, va fi scurtă, până va fi dată lucrarea în funcțiune. Copiii vor învăța în condiții mult mai bune, de asemenea și cadrele didactice se vor bucura de condiții cu totul deosebite și de ce nu și părinții și întreaga comunitate”, a adăugat Valentina Lare, responsabil investiții în cadrul Primăriei Murighiol.

Pe lângă lucrările ce vizează anveloparea clădirii, înlocuirea integrală a acoperișului și refacerea tuturor instalațiilor electrice sanitare și termice,  administrația locală a gândit și dotarea cu calculatoare și mese a unui laborator de informatică pentru copii.

Dacă lucrările exterioare mai pot fi prelungite și după ce copiii vor începe cursurile, cele interioare nu suportă amânare. Iar constructorul se străduiește ca în câteva zile sălile să fie pregătite și igienizate pentru ca învățăceii să aibă cele mai bune condiții.

”Sunt foarte mulțumită, șantierul merge foarte bine până în prezent și sperăm cât mai repede să finalizez toate lucrările. Sperăm la începerea anului școlar să avem o școală nouă, reabilitată complet, de la acoperiș până la punctul sanitar să se bucure copiii de toate condițiile școlii”, a spus Georgeta Gheorghe, viceprimarul comunei Murighiol.

”Pe partea de interior ne străduim să fie gata. Mai sunt și lucrări conexe cu înlocuirea cazanelor din centrală termică, o scară exterioară pentru evacuare în caz de incendiu, acestea e posibil să fie finalizate după începerea anului școlar, dar nu vor afecta activitatea din sălile de clasă”, a precizat proiectantul general al școlii, Doru Paltarac.

Lucrări de văruit pereții la interior, igienizare și construcția unui gard nou se fac și la școala din Dunăvățu de Jos. Acolo unde viceprimarul Georgeta Gheorghe verifică de aproape stadiul lucărilor ca și acestea să fie finalizate înainte de începerea anului școlar. Administrația locală le-a transmis și un mesaj tuturor copiilor din comuna Murighiol dar și satelor arondate.

”Mult succes și să termine cu coroniță toți copiii, multă sănătate și să fie un an bun”, a transmis viceprimarul comunei Murighiol, Georgeta Gheorghe.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*