FOTO VIDEO Acțiune a polițiștilor tulceni pentru prevenirea accidentelor produse pe fondul consumului de alcool. Trei șoferi băuți au fost depistați

Peste 40 de polițiștii tulceni au acționat în noaptea de 17/18 noiembrie, pe raza întregului județ pentru reducerea evenimentelor rutiere produse pe fondul consumului de alcool la volan, creșterea gradului de disciplină rutieră și pentru conștientizarea participanților la trafic cu privire la consecințele conducerii unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice. Trei conducători auto au fost depistați în timp ce conduceau auto având concentrații mari de alcool în aerul expirat, motiv pentru care acestora le-au fost întocmite dosare penale, de polițiști.

Potrivit IPJ Tulcea, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea au organizat o acțiune pentru depistarea conducătorilor auto, bicicliști și căruțași din trafic, care se aflau sub influența alcoolului și reprezintă un pericol pentru siguranța rutieră și a celorlalți participanți în trafic.

În cadrul acțiunii, au fost efectuate zeci de testări cu aparatul etilotest și au fost reținute 3 permise de conducere pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului. De asemenea au fost constatate alte 5 infracțiuni la regimul rutier.

Totodată, au fost aplicate 87 de sancțiuni contravenționale la Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice și au fost retrase 2 certificate de înmatriculare.

Astfel, la data de 18 noiembrie, în jurul orelor 22.30, polițiștii Poliției orașului Măcin au depistat în localitatea Garvăn, județul Tulcea, un bărbat de 23 de ani din Tulcea, care conducea un autoturism neînmatriculat.

După patru ore, polițiștii Serviciului Rutier au depistat în trafic un bărbat de 27 de ani din Constanța, care conducea un auto în localitatea Greci, județul Tulcea, având concentrația de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat.

După alte 30 de minute, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Tulcea au depistat un bărbat de 45 de ani din Tulcea, care conducea un autoturism pe strada Isaccei din municipiul Tulcea, având concentrația de 0,77 mg/ alcool pur în aerul expirat.

În jurul orelor 04.40, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Tulcea au mai depistat un tânăr de 20 de ani din Tulcea, care conducea un auto  pe strada Mircea Vodă din municipiul Tulcea, fără a deține permis de conducere.

De asemenea, în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat că acesta se afla sub influența alcoolului, având concentrația de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Tulcea.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*