FOTO Val de incendii în zone cu vegetație uscată în județul Tulcea – au ars 14 hectare într-o singură zi

Pompierii au intervenit la mai multe incendii de miriște. FOTO ISU Delta Tulcea

Pompierii tulceni se confruntă cu un val de incendii pe suprafețe mari de teren, acolo unde se regăsește vegetație uscată. 

Prima alarmă a fost dată în jurul orei 12:30, când a fost semnalat un incendiu de vegetație uscată în apropierea localității Carcaliu. La fața locului s-au deplasat 5 subofițeri de la Secția de pompieri Măcin a ISU Delta cu o autospecială de stingere cu apă și spumă.

Incendiul se manifestă pe o suprafață de aproximativ 7 hectare, pompierii reușind limitarea pagubelor și a propagării focului.

După amiază, în jurul orei 16.40, două echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului de pompieri Tulcea intervin pentru limitarea efectelor unui incendiu de vegetație uscată care se manifestă pe o suprafață de aproximativ 5 hectare, în localitatea Mineri.

În jurul orei 18.00, detașamentul de pompieri Tulcea a fost solicitat iar pentru limitarea efectelor unui incendiu care se manifestă în localitatea Victoria. Aici a luat foc vegetația uscată și stuful pe o suprafață de aproximativ 2 hectare. De asemenea, exista pericol de propagare la o casă din apropiere. În cele din urmă, pompierii au reușit stingerea focului înainte de a provoca mai multe pagube.

Se intervine cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și 5 subofițeri, dar și membrii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Nufăru.

UPDATE.

Detașamentul de pompieri Tulcea a fost alertat în jurul orei 19:10 în legătură cu producerea unui incendiu de vegetație uscată în zona localității Agighiol. La fața locului intervine un echipaj compus din 5 subofițeri cu o autospecială de stingere cu apă și spumă. Din cauza vântului puternic și a suprafeței incendiate de aproximativ 15 hectare, au fost suplimentate forțele de intervenție cu încă 10 subofițeri.

Incendiul se manifestă în zona parcului de eoliene din apropierea localității Agighiol.

Reprezentanții ISU Delta Tulcea au precizat că din pricina reliefului accidentat, nu s-a putut interveni cu autospeciala de stingere, pompierii fiind nevoiți să “vâneze” focarele cu pliciul. Mai mult decât atât, vântul a bătut cu putere, făcând cu atât mai grea intervenția. Dar din fericire nu au rezultat alte pagube materiale, ținând cont de faptul că în zona incendiată erau și 2 eoliene.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*