FOTO Un incendiu a cuprins o suprafață mare de stuf în zona Isaccea

Mai multe hectare de stuf au fost cuprinse de flăcări. FOTO ISU Delta Tulcea

În jurul orei 7:00, pompierii din cadrul Detașamentului Tulcea au fost solicitați să intervină în zona localității Isaccea pentru limitarea efectelor unui incendiu care se manifestă pe o suprafață de aproximativ 4 hectare de vegetație uscată și stuf.

Inițial, la fața locului a fost trimis un echipaj al. ISU Delta Tulcea, format din cinci pompieri militari cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, alături de membrii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență – SVSU Isaccea pentru lichidarea incendiului și protecția pădurii din imediata apropiere.

Ulterior, la fața locului a mai fost trimis un echipaj în sprijin, format din șapte pompieri. Din pricina terenului, nu se poate interveni cu autospecialele de stingere.

UPDATE:

Incendiul a fost lichidat după aproximativ 2 ore și 30 de minute. A fost afectată o suprafață de aproximativ 20 de hectare de vegetație uscată și stuf. Prin intervenția salvatorilor focul a fost împiedicat să intre în pădure. Cauza probabilă producerii incendiului este foc deschis în spații deschise.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*