FOTO Trei anexe gospodărești și o vacă au ars în incendii provocate de igienizări scăpate de sub control

Incendii de vegetație: FOTO ISU Tulcea

În cursul zilei de 6 martie, pompierii tulceni au răspuns la 14 intervenții de stingere. În total au ars 42 de hectare de vegetație uscată și stuf. De asemenea, 3 anexe gospodărești au fost pierdute în flăcări. O vacă a ars de vie.

Un apel pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112 semnala un incendiu în localitatea Frecăței.

La locul intervenției au fost  trimiși  7 subofițeri cu 1 autospecială de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD. Aceștia au găsit un grajd în flăcări, în care se afla și o vacă. De asemenea exista și pericolul de propagare și la casă.

Pompierii au stabilit că totul a pornit în urma unei igienizări. Proprietarii au dat foc, după care au plecat de acasă, lăsând focul nesupravegheat.

Un alt caz grav a fost în localitatea Crișan.  Aici, un incendiu de vegetație uscată a cuprins și o anexă gospodărească după ce a mistuit aproximativ 1500 de mp.

Echipajul care se ocupa de lichidarea unui  incendiu de vegetație uscată ce se manifesta pe o suprafață de aproximativ 1000 de mp în localitatea Cataloi, a fost redirecționat la un alt incendiu în care au ars circa 5 tone de furaje și un grajd.

Două alte echipaje au venit în sprijin de la Detașamentul de pompieri Tulcea.

Și acest incendiu a pornit tot din cauza unei igienizări prin ardere.

Din fericire animalele din grajd au fost salvate de acestă dată.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*