FOTO Trei anexe gospodărești și o vacă au ars în incendii provocate de igienizări scăpate de sub control

Incendii de vegetație: FOTO ISU Tulcea

În cursul zilei de 6 martie, pompierii tulceni au răspuns la 14 intervenții de stingere. În total au ars 42 de hectare de vegetație uscată și stuf. De asemenea, 3 anexe gospodărești au fost pierdute în flăcări. O vacă a ars de vie.

Un apel pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112 semnala un incendiu în localitatea Frecăței.

La locul intervenției au fost  trimiși  7 subofițeri cu 1 autospecială de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD. Aceștia au găsit un grajd în flăcări, în care se afla și o vacă. De asemenea exista și pericolul de propagare și la casă.

Pompierii au stabilit că totul a pornit în urma unei igienizări. Proprietarii au dat foc, după care au plecat de acasă, lăsând focul nesupravegheat.

Un alt caz grav a fost în localitatea Crișan.  Aici, un incendiu de vegetație uscată a cuprins și o anexă gospodărească după ce a mistuit aproximativ 1500 de mp.

Echipajul care se ocupa de lichidarea unui  incendiu de vegetație uscată ce se manifesta pe o suprafață de aproximativ 1000 de mp în localitatea Cataloi, a fost redirecționat la un alt incendiu în care au ars circa 5 tone de furaje și un grajd.

Două alte echipaje au venit în sprijin de la Detașamentul de pompieri Tulcea.

Și acest incendiu a pornit tot din cauza unei igienizări prin ardere.

Din fericire animalele din grajd au fost salvate de acestă dată.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*