FOTO Tragedie în zona Vărăriei-Baltă, în județul Tulcea. Doi bărbați au căzut în apă, unul a fost găsit decedat

Echipajele ISU Delta l-au căutat pe dispărut până la lăsarea întunericului. FOTO ISU Delta

Un bărbat a decedat, iar un altul a ajuns în stare de șoc hipotermic la Spitalul Județean Tulcea după ce barca în care se aflau s-a răsturnat. Echipele de salvare ale ISU Delta au intervenit la fața locului, unul dintre bărbați fiind găsit imediat, în schimb, cel de-al doilea, după câteva ore de căutări. Tragedia s-a produs duminică după amiază – 18 februarie,în jurul orei 14.00 pe canalul de centură din zona Vărărie Baltă.

O persoană care trecea prin zonă a auzit strigăte de ajutor și a sunat la 112. La fața locului a fost trimis o autospecială de stingere cu apă și spumă, un autocamion de intervenție, 1 SMURD, 1 barcă pneumatică și 1 ambarcațiune tip RIB, 1 ofițer și 12 subofițeri din cadrul detașamentului de Pompieri ISU Delta Tulcea. Ajunși la fața locului, pompierii au identificat o persoană de sex masculin, de 41 de ani, în stare de hipotermie, care a fost predată Serviciului de Ambulanță Județean. Victima le-a spus salvatorilor că ieșise cu o altă persoană de sex masculin, de 51 de ani, pentru a testa un nou motor de barcă, pe ghiolul din apropierea canalului. În urma unor manevre s-au dezechilibrat și au căzut în apă. Căutările persoanei dispărute au continuat, inclusiv cu sprijin aerian, cu ajutorul unui elicopter. Din nefericire, până la întreruperea căutărilor, la aproximativ ora 20.00, nu a fost găsită și cea de a doua persoană.

Căutările au fost reluate în dimineața de luni 19 februarie, în jurul orei 08:00. În jurul orei 10.30 persoana dispărută a fost găsită în jurul orei 10:30 de către salvatorii Detașamentului Tulcea, decedată. Lucrătorii Inspectoratului de Poliție a Județului Tulcea au deschis o anchetă pentru a se stabili condițiile în care a avut loc accidentul.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*