FOTO Teatrul „Jean Bart“ a fost gazda spectacolului „1 Decembrie 1918 – Un vis împlinit“, un spectacol dedicat Centenarului Marii Uniri

Manifestările cultural artistice la teatrul „Jean Bart“. FOTO CJ Tulcea

Vineri, pe 23 martie, la Teatrul Jean Bart, s-au ținut manifestările cultural artistice „1 Decembrie 1918 – Un vis împlinit“, dedicate Centenarului Marii Uniri.

Manifestările au fost organizate, în parteneriat, de Școala Gimnazială „Alexandru Ciucurencu“, Liceul Teoretic „Meșterul Manole“ din Sălcuța, Casa–muzeu „Alexie Mateevici“ din Zaim și Casa-muzeu „Monahul Ioan Zlotea“ din Sălcuța, Republica Moldova, în cadrul unui proiect desfășurat în perioada ianuarie-martie 2018.
Proiectul cuprinde o serie de activități cultural-artistice: prezentarea cărții „Altarele Limba noastră“, de scriitorul și muzeograful Ioan Găină, prezentarea cărții „Ioan cel Rupt din Rai“ – Plachetă de versuri, de poetul Traian Vasilcău, Festivalul Internațional „1 Decembrie – Un vis împlinit!“, expoziția cu titlul „Unirea – un ideal, un crez, o voință“ și acțiunea filantropică „Donează o carte nouă în cinstea Marii Uniri!

Prin aceste activități se urmărește conștientizarea rolului reprezentat de Marea Unire în dezvoltarea României moderne, regăsirea dimensiunii europene a actului Marii Uniri, transmiterea de principii, valori și atitudini către tânăra generație, conștientizarea și onorarea jertfelor înaintașilor, ale generației care au făurit Marea Unire, dar și generarea reflecției asupra modului în care fiecare dintre noi poate contribui la conturarea viitorului României.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*