FOTO Șeful Delegației Guvernului Cataloniei în Europa de Sud-Est, în vizită de lucru la Tulcea

Șeful Delegației Guvernului Cataloniei în Europa de Sud-Est, în vizită de lucru la Tulcea. FOTO: CJ Tulcea

Vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Mihai Huleni, a primit miercuri, 4 mai, vizita șefului Delegației Guvernului Cataloniei în Europa de Sud-Est, Eric Hauck. La întâlnirea de lucru, care a avut loc la sala Dobrogea a Consiliului Județean Tulcea, au mai participat și viceprimarul municipiului, George Șinghi, subprefectul Nicolae Topoleanu, consilierul președintelui Consiliului Județean Tulcea, Cristina Popescu și managerul Centrului Cultural „Jean Bart“ Tulcea, Ionuț Ștefan.

În deschiderea discuțiilor, vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Mihai Huleni, a vorbit despre contextul care a făcut posibilă această deschidere din partea Cataloniei pentru situația din județul Tulcea, respectiv ședința Biroului Politic al Conferinței Regiunilor Periferice Maritime (CRPM).

Mai exact, intenția prezentei vizite de lucru în județul Tulcea a fost lansată la finalul lunii martie, atunci când, alături de o delegație din partea Consiliului Județean Tulcea, vicepreședintele Huleni a participat la ședința Biroului Politic al Conferinței Regiunilor Periferice Maritime. În cadrul unei întrevederi ocazionate de această ședință lucrativă a CRPM, reprezentanții regiunii Catalonia și-au exprimat dorința de a sprijini HUB-ul umanitar din județul nostru.

„Principalul scop al acestei vizite este reprezentant de stabilirea unui cadru de acțiune pentru viitorul apropiat, în vederea acordării de sprijin umanitar din partea Cataloniei. Mai precis, domnul Eric Hauck este astăzi aici pentru a afla exact cum procedăm, cum suntem organizați, iar în acest sens, ieri, a vizitat HUB-ul umanitar din Tulcea, iar astăzi a ajuns la Isaccea, pentru a vedea modalitatea de intervenție în vederea acordării de sprijin umanitar“, a transmis Mihai Huleni, în cadrul întrevederii.

Eric Hauck, despre nevoia de cooperare între regiuni

Reprezentantul Guvernului Cataloniei a vorbit despre importanța „diplomației soft“, a cooperării interregionale, în contextul în care conflictul armat purtat la câțiva kilometri de județul Tulcea este dovada clară a faptului că „diplomația clasică a suferit un eșec“.

În cadrul aceleiași întâlniri, subprefectul Nicolae Topoleanu a făcut referire la cei peste 61.000 de refugiați ucraineni care au ajuns în România prin punctul de trecere a frontierei de la Isaccea (începând cu finalul lunii februarie 2022), iar viceprimarul George Șinghi a adus în discuție modul profesionist în care autoritățile tulcene au știut să gestioneze criza declanșată de conflictul dintre Rusia și Ucraina, dar a făcut referire și la investițiile pe care municipiul și județul Tulcea le derulează în vederea dezvoltării zonei, în acest sens insistând asupra deschiderii reprezentanților administrației publice din Tulcea în vederea cooperării cu partenerii catalani.

Propuneri de cooperare pe termen scurt, mediu și lung

Pe termen scurt, spune Eric Hauck, se propune implicarea directă a catalanilor în acordarea de sprijin umanitar, iar în acest sens deja a fost solicitată a listă centralizată a necesarului de materiale sanitare și medicamente, în vederea transmiterii ei către Guvernul Cataloniei.

Pe termen mediu, cooperarea se poate axa fie pe parteneriate și schimburi de experiență în domeniul privat (fie în turism, agricultură etc), fie în domeniul cultural.

Pe termen lung, Eric Hauck a făcut referire la oportunitățile de investiții din județul și municipiul Tulcea, în funcție de interesele ambelor părți implicate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*